Lishoo Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Witam może jest mi ktoś w stanie pomóc?, mianowicie, ściągłem najnowszy firmware ze strony producenta, zgodnie z instrukcją rozpoczęłem jego wgrywanie, wgrałm pierwszy plik (FIRMWARE.DLF), dostałem komunikat bym odświeżył stronę, jednak gdy to zrobiłem utraciłem połączenie z routerem, a kolejne próby kończyły się fiaskiem, wyłączyłem router, restartowałem go ale nic nie pomaga, urządenie działa jedynie jakos switch... a dioda ready nie świeci się ani nie mruga... ping 10.0.0.2 również nie działa i wogóle nie mogę się z nim skomunikować... mam wielką nadzieje że ktoś z was wie jak wymusić połączenie czy wogóle co teraz zrobić, zależy mi na czasie, a jak oddam na gwarancje (36miesięcy - a mam router 3 dni hehe), to sobie pewnie poczekam z 2 miesiące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) to jest ostatni firmware do tego modelu : Firmware version 4.1.0.9 for ADE-4100A/B. jesli ten instalowales to OK ( ale jego juz pewnie miales wgranego ) wyglada ze zly firmware zapodales jak tak to :((((((((( reseta rob przy wlaczonym routerze jesli daje znaki zycia to moze jeszcze uratujesz Edytowane 12 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lishoo Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Wgrany był Firmware version 4.1.0.29B Chciałem zaktualizować go do Firmware version 4.1.0.9, jednak po wgraniu pierwszego pliku (z dwóch) router padł, świeci się kontrolka od zasilania i te do których jest wpięty kabel, po włączeniu routera przez chwile świeci się ready po czym gaśnie, na restart router nie reaguje, działa jedynie jako switch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ale jaki mu robisz reset-zwarcie z tylu obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lishoo Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 To znaczy z tyłu jest przycisk reset, wciskam go i trzymam chwile... nie znam żadnej innej metody... nie wiem co może być nie tak z tym oprogramowaniem... napewno wina jest w tym że nie wgrałem drugiego pliku boot coś tam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...