Le_Sfond Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Witam. Złożyłem dzieciom na gwiazdkę taki sprzęcik: procesor P3 600EB slot 1, 128 ram, płyta Biostar M6-VBE-A i jest problem. Na 98 i Me jak tylko się odpali tryb graficzny to sprzęt się wyłącza. Na 95 no problem ale on nie ma obsługi AGP. Z tego co wiem były problemy na nie których płytach głównych z GeForcami 256, z powodu dużego poboru prądu przez grafę. Kumpel mówił że istnieje możliwość dolutowania do grafy kabelka z dodatkowym zasilaniem tylko nie wiem gdzie. Szukałem na necie ale nic ciekawego nie znalazłem. Szukałem też w postach na forum. Był bym wdzięczny za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 wejdz na strone intela, sciagnij sobie specyfikacje agp, tak masz rozpiske funkcji wszystkich pinow, potem bierzesz kabelek 40 zylowy od hdd i do kazdego kabelka na zlaczu agp gdzie jest napiecie 3.3V przylutowywujesz 1 zyle takiego kabla i 2 koncowke przylutowywujesz do pina pod gniazdem atx gdzie jest napiecie 3.3V, analogicznie robisz z pinami 5V na zlaczu agp, wyjdzie ci taka pajeczynka ktora potem mozesz przykleic pod plyta za pomoca goracego kleju 2 metoda jest taka ze lokalizujesz regulator napiecia na GF'ie, nastepnie bieresz kabel o adekwatnej grubosci (taki jak od gniazdka molex starczy), voltomierz i voltomierzem odszukujesz na tymze regulatorze napiecie zasilajace, najprawdopodobniej bedzie to 3.3V na z pinow, potem przylutowywujesz ten kabel do tego pina, 2 kabel przylutowywujesz do masy na karcie i potem mase podlaczasz normalnie do masy a kabel 3.3V to gniazda atx gdzie jest 3.3V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Le_Sfond Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Serdeczne dzięki. Wesolego Sywestra. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...