Remx Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Witam Posiadam plyte głowna firmy MSI model MS-6337LE5 oraz procesor C 1.2Ghz T..... Bios v7.3 http://www.msi.com.tw/program/products/mai...tail.php?UID=17 1). I co jest nie tak a mianowicie w biosie wyswietla mi nieprawidłową temperature, z tego co szukałem na necie to wiele osob maja ten sam przypadek z tą płytą a nawed czytalem ze mozna to naprawic, ale niewiem jak :( Moze ktos z was cos poradzi ? 2). Co do podkrecenia procesora posiadam orginalny radiator/wentylator Intela i do jakiej wartosci moge podkrecac procesor na tym radiatorku ? oraz moze wiecie Jaką maxymalną wartoścc moge uzyskac na tym sprzęcie..? Dziękuje i Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ad1. Nie mam pojęcia ad2. Kreć do momentu kiedy temp nie będzie przekraczać 38 stopni w stresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 bios masz najnowszy do tej plyty? jezeli nie, to moze update naprawilby problem z temp.? jezeli chodzi o podkrecanie, to mialem kiedys takiego proca, tyle ze na plycie gigabytea i moj poszedl maksymalnie na fsb 124 a ile Twoj pojdzie? - jezeli sam nie sprobujesz, to sie nie przekonasz - duzo zalezy od egzemplarza jaki sie trafi, od plyty, zasilacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Mam najnowszy Bios co do temperatury to niemam jak jej sprawdzic bo termometry nie dzialaja tak jak trzeba :( co do krecenia moge 1.5Ghz ale chodzi o to czy mi sie to nie spali :/ i jakie napiecie powinno byc ? bo troszke zwiekszylem ale moze to za malo wiec wolałem nie ruszac i przestawilem na stare ustawienia Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 spokojna glowa - tak szybko sie nie spali ;) ja maksymalne napiecie dawalem na 1,8V i temperature w stresie mialem ok. 45* C temperature mozesz sprawdzac palcem - zapusc na chwile np. 3dmarka otworz obudowe i sprawdz, czy sie nie grzeje za bardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...