Barti14 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Witam, Dziś po powrocie ze szkoły włączam kompa -> co widzę? Pełno komunikatów o wirach, co chwila ścinający się system i zmieniony homepage w IE ( ojciec w domu - i wszystko jasne ;/ ). Usunąłem HiJackThis to co mi się nie podobało i niby już mogę sobie ustawić stronę startową, nie ma podejrzanych procesów, antyvir nie pokazuje żadnych komunikatów o wirusach - a komputer strasznie tnie - nic się praktycznie nie da zrobić. Cudem odpaliłem menadżer zadań - jedynie WinLogon.exe używał 50 % procesora i (uwaga!) 55 MB RAMu (a mam 128 MB ;/). Co zrobić aby to naprawić? Nie chce mi się robić kolejnej reinstallki ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 przywróc system do daty sprzed ( wizysty taty na kompie) powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 A jakiego antyvira używasz? Może wszystkiego nie usunął. Wpisz w www.google.com "scanner online" i przeskanuj komputer kilkoma skanerami internetowymi (najlepiej panda i trend). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 no wiec tak.. od poczatku jak opisales.. pierw hijackthis, pozniej microsoft antispyware i ad-aware, nastepnie skan kompa tym antivirem http://pl.trendmicro-europe.com/consumer/h...call_launch.php .. na koniec instalujesz nod32 albo antivir personal i skanujesz jeszcze raz.... jesli wsio zrobisz jak opisalem komp bedzie czysty :) p.s. jesli uzywasz avasta czy innego dziadostwa do wirusow to wywal to... kupe przepuszcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...