ziomal2005 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Siemka. Obecnie posiadam taka konfiguracje Celeron ( Northwood) 2.6 2x256 (dual ) Gigabyte 8IPE1000- G Radeon 9550 W związku z tm mam pytanko czy opłaca sie ładowac 6600 do tego zestawu ? Szajsowaty procek nie bedzie ograniczał grafy ??? Przymierzam sie powoli do zmiany zestawu wiec grafa bedzie mi potrzebna na góra 4-5 miesiecy . Czy moze zamiast 6600 kupic radka 9800 128/256 lub ewentualnie 9700 Pro ? Z góry dzieki za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Jak na pół roku to sie nie opłaca, wyjdzie w marcu 7900 i wszystkie ceny spadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) ale przez te 5-6 miesiecy chciałbym jeszcze w cos popykac . Czy wydajnosc po przesiadce z 9550 na 6600 na mojej konfiguracji bedzie znacznie zauwazalna ? Najbardziej obawiam sie o proca - czy nie bedzie mocno ograniczał grafy :mur: Edytowane 12 Stycznia 2006 przez ziomal2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Wymien spokojnie, wzrost wydajnosci bedzie bardzo zauwazalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Jeśli ten twój Celeron to zwykły cel bez końcówki D, to pierwsze co zrób to wymień procka. Miałem zwykłego Celerona 2.6 Radeon 9200SE i po wymienieniu karty graf. na GF 6600GT wzrost wydajności był niezbyt duży... To znaczy pewnie, że mogłem grać w większych rozdzielczościach i AA / AF, ale gry nadal strasznie zwalniały w krytycznych momentach, nawet na najniższych detalach... Dopiero zmienienie procesora na Semprona 3100 rozwiązało problem (komputer przyspieszył około dwukrotnie w grach :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 tak to niestety zwykły półtoraroczny celeron <_< Ostatnio myslałem nad sprzedaża celerona i kupnie P IV 2.4 ale doszedłem do wniosku ze poczekam troche i zmienie platforme na AMD :D Czyli narazie kupie 6600 - zobaczymy co bedzie . W kocu 8 potoków to nie 4 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 twoj procek nie nadazy za grafa stad nie wykozystasz jej mozliwosci :(((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) twoj procek nie nadazy za grafa stad nie wykozystasz jej mozliwosci :(((((( zdania sa podzielone , niektórzy sugeruja mi abym kupował , inni abym nie kupował . Sam juz nie wiem co mam robic :mur: Niechciałbym wywalic kasy w błoto... Wiem ze procek to cienizna ale czy tak bardzo bedzie hamował grafe :huh: Edytowane 12 Stycznia 2006 przez ziomal2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Tak jak wyzej powiedziałem, zdecydowanie najpierw uzbieraj na zmianę platformy na AMD, lub przynajmniej Celerona D. Mi też połowa osób mówiła, że wzrost wydajności będę miał duży i w ogóle, ale zwykły celeron to po prostu najgorszy syf jaki jest! Więc szczerze Ci radzę, ucz się na moich błędach :) Kup Semprona, a za jakiś czas kupisz sobie i tak lepszą kartę za te same pieniądze (karty potanieją), np. 6600GT. A oto bezpośrednia odpowiedź na powyższy post :) : Tak, procek będize hamował grafę BARDZO. Nie jest to tak widoczne w 3Dmarku (2500 pkt zamiast 3300 w moim przypadku), ale wydajność w grach jest koszmarna... Edytowane 12 Stycznia 2006 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...