Skocz do zawartości
ziomal2005

Czy Opłaca Sie Kupowac Gf 6600 Do Mojego Zestawu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Obecnie posiadam taka konfiguracje

Celeron ( Northwood) 2.6

2x256 (dual )

Gigabyte 8IPE1000- G

Radeon 9550

W związku z tm mam pytanko czy opłaca sie ładowac 6600 do tego zestawu ? Szajsowaty procek nie bedzie ograniczał grafy ??? Przymierzam sie powoli do zmiany zestawu wiec grafa bedzie mi potrzebna na

góra 4-5 miesiecy .

Czy moze zamiast 6600 kupic radka 9800 128/256 lub ewentualnie 9700 Pro ?

Z góry dzieki za odpowiedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przez te 5-6 miesiecy chciałbym jeszcze w cos popykac . Czy wydajnosc po przesiadce z 9550 na 6600

na mojej konfiguracji bedzie znacznie zauwazalna ? Najbardziej obawiam sie o proca - czy nie bedzie mocno ograniczał grafy :mur:

Edytowane przez ziomal2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten twój Celeron to zwykły cel bez końcówki D, to pierwsze co zrób to wymień procka. Miałem zwykłego Celerona 2.6 Radeon 9200SE i po wymienieniu karty graf. na GF 6600GT wzrost wydajności był niezbyt duży... To znaczy pewnie, że mogłem grać w większych rozdzielczościach i AA / AF, ale gry nadal strasznie zwalniały w krytycznych momentach, nawet na najniższych detalach... Dopiero zmienienie procesora na Semprona 3100 rozwiązało problem (komputer przyspieszył około dwukrotnie w grach :wink:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to niestety zwykły półtoraroczny celeron <_< Ostatnio myslałem nad sprzedaża celerona i kupnie P IV 2.4 ale doszedłem do wniosku ze poczekam troche i zmienie platforme na AMD :D Czyli narazie kupie 6600 - zobaczymy co bedzie . W kocu 8 potoków to nie 4 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoj procek nie nadazy za grafa stad nie wykozystasz jej mozliwosci :((((((

zdania sa podzielone , niektórzy sugeruja mi abym kupował , inni abym nie kupował .

Sam juz nie wiem co mam robic :mur: Niechciałbym wywalic kasy w błoto...

Wiem ze procek to cienizna ale czy tak bardzo bedzie hamował grafe :huh:

Edytowane przez ziomal2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wyzej powiedziałem, zdecydowanie najpierw uzbieraj na zmianę platformy na AMD, lub przynajmniej Celerona D. Mi też połowa osób mówiła, że wzrost wydajności będę miał duży i w ogóle, ale zwykły celeron to po prostu najgorszy syf jaki jest! Więc szczerze Ci radzę, ucz się na moich błędach :) Kup Semprona, a za jakiś czas kupisz sobie i tak lepszą kartę za te same pieniądze (karty potanieją), np. 6600GT. A oto bezpośrednia odpowiedź na powyższy post :) : Tak, procek będize hamował grafę BARDZO. Nie jest to tak widoczne w 3Dmarku (2500 pkt zamiast 3300 w moim przypadku), ale wydajność w grach jest koszmarna...

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi