ivan06 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Witam, chcialem sie zapytac jak mozna całkowicie wyczyścić dysk?? tzn, zainstalowalem windowsa na nowym dysku, zmuszony jestem go sprzedac wiec musze wyczyscic calkowicie dysk, tak aby wygladalo ze nie byl na nim instalowany windows (zeby byl czysty jak po zakupie w sklepie),prosze o porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Usunąć wszystkie partycje ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro001 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Są pogramy co same zera zapisują na dysku. Wiąże się to z wykasowaniem wszelkich partycji i zamazaniem danych na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 np: DataEraser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) czyli tak, mam dysk na ATA i mam 2 partycje na nim, na C mam system a na D inne dane, z tego wnioskuje zeby wszystko wyczyscic, musze zlaczyc partycje w jedna(z plyty XP da sie to zrobic?) a pozniej usunac ta partycje (z plytki XP da sie?). chodzi o to zeby dysk byl czysty tak jak po zakupie, musze go sprzedac takiemu gosciowi a powiedzialem mu ze jest to nowka nie uzywana ze sklepu (bo praktycznie jest ma zaledwie 5 dni) PS: dysk WD Caviar 80GB Edytowane 12 Stycznia 2006 przez ivan06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 musisz zrobic pelny format ale jesli gostek ktory kupuje troche jazy to i tak zorientuje sie ze byl uzywany mozesz uzyc specjanych narzedzi producenci dyskow maja swoje poszukaj na stronach firmowych jedna dalem wyzej tu masz inne TrustPort DiscShredder MediaEraser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...