Bartek_em Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Brat potrzebuje nowy komputer. Ma on być dobry w obróbce wideo. I teraz nie wiem za bardzo na jakiej platformie. Myślałem ze Athlony 64 na venice biedą leprze od Intela. W sklepie w Niemczech powiedzieli mu ze P4 jest leprze do tego. Co wy o tym sądzicie? Szukam jakiś konkretnych testów ale nic nie umiem znaleźć> Prosił bym o obiektywną odpowiedz. i jecze takie pytanie, czy potrzebna jest dobra karta graficna do takich zeczy? chyba raczej nie, ale pytam dla pewnosci Edytowane 12 Stycznia 2006 przez Bartek_em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Brat potrzebuje nowy komputer. Ma on być dobry w obróbce wideo. I teraz nie wiem za bardzo na jakiej platformie. Myślałem ze Athlony 64 na venice biedą leprze od Intela. W sklepie w Niemczech powiedzieli mu ze P4 jest leprze do tego. Co wy o tym sądzicie? Szukam jakiś konkretnych testów ale nic nie umiem znaleźć> Prosił bym o obiektywną odpowiedz. i jecze takie pytanie, czy potrzebna jest dobra karta graficna do takich zeczy? chyba raczej nie, ale pytam dla pewnosci napisz jeszcze w jakiej cenie ma być ten komp. Ja bym polecił Athlona X2/Opterona 165/170 (opterony niedostępne w Polsce, w Niemczech może...). Jeśli coś trochę tańszego to chyba P4 9XX/8XX/6XX Edytowane 12 Stycznia 2006 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Napisz ile ma maksymalnie kosztowac ale do obrobki najlpesze chyba beda x2 albo jesli tansze to jakiegos p4 z ht z serii 6xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) napisz jeszcze w jakiej cenie ma być ten komp. Ja bym polecił Athlona X2/Opterona 165/170 (opterony niedostępne w Polsce, w Niemczech może...). Jeśli coś trochę tańszego to chyba P4 9XX/8XX/6XX komp do 2500zł(kop bedzie kupwoany w hurcie takze taniej to wyjdze niz np. w komputroniku:P) . przeglądam testy na toms hardware i w wideo leprzy jendak intel http://tomshardware.pl/cpu/20050221/prescott-09.html Oczywcie chodzi mi o tańsze rozewiązanie nie dwójajowe atlhony :P A karta graficzna jaka wystarczy do obrbóki? Edytowane 12 Stycznia 2006 przez Bartek_em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 To jesli rozwiazanie tansze niz x2 to wez p4 630 HT. A co do grafiki to wez jakiegos radka (podobno maja lepsza jakosc obrazu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 w tej cenie postaral bym sie jakos wcisnac pentiuma D sa tansze od athlonow X2 a w obrobce wideo dwa rdzenie moga dac kopa o ile sie nie myle. Co do grafy to jakis tani radek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) komp do 2500zł(kop bedzie kupwoany w hurcie takze taniej to wyjdze niz np. w komputroniku:P) . przeglądam testy na toms hardware i w wideo leprzy jendak intel http://tomshardware.pl/cpu/20050221/prescott-09.html Oczywcie chodzi mi o tańsze rozewiązanie nie dwójajowe atlhony :P A karta graficzna jaka wystarczy do obrbóki? podstawowa zasada - niekorzystaj z t's h .pl jeśli już to wal na .com. ten test jest sprzed roku :/ jeśli taka cena (2,5k za kompa) to mysle ze powinienes wziac cos kolo Intel Pentium 4 630 3.00E GHz (LGA775, 64bit) BOX (>700zł) Edytowane 13 Stycznia 2006 przez rambo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 jesli ci nie starczy na X2 to weź P4 (np 630), a najlepiej Pentium D 820 pamietaj- dobre chłodzenie - w końcu to intel :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFreeM Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Do obróbki wideo będzie najlepszy tandem porządny proc i ati z serii X1.00, w testach do 4 razy szybciej niż w przypadku kodowania przez procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...