Errorx Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Fajny efekt. Rozbita szklanka tez super Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Wypasione! Na słuchawkach o wiele lepiej niż na kolumnach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 genialne, poprostu genialne, aż dziw bierze że da sie uzyskac taki efekt na słuchawkach, ciekawe kiedy to wprowadzą w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Juz dawno temu wprowadzili Aureal potrafi to doskonale na 4 głosnikach. Już na słuchwkach w grze wiesz kiedy przeciwnik jest za toba... a zreszta dema aurela sa w podobnym stylu. A szkoda ze firmy juz nie ma ..... przejał ja Creative i Wcielił do SB. Dzieki czemu SB ma A3D 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 A szkoda ze firmy juz nie ma ..... przejał ja Creative i Wcielił do SB. Dzieki czemu SB ma A3D 2.0 Ale pod nazwa CMSS 3D. Przejcie Aureala mialo na celu zabicie tego sytemu, bo inaczej wygladalby swiat kart dzwiekowych dzis gdyby Aureal zostal samodzielnym podmiotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Whhuaaa, niesamowite. Te zapalki to czulem niemal na plecach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Jesce mi w głowie sumiiiiii...a raczej grzechota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Taa tylko ze oprocz tego ze slyszalem to pudelko zapalek z tylu za plecami to jeszcze przez chwile mialem wrazenie jakby poruszalo sie w dol do podlogi i znow w gore ;) Naprawde wpasik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 a mnie spodobała się panienka, jak szeptała prosto do ucha, aż mi się ciepło na duszy zrobiło ;) w moich kielichach na uszach czułem jej oddech :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 szczecze... panienka szepcąca panienka robi, zapałki schrzanione. pudełko przesuwało sie z ponad mnie do za mnie, i to tez robilo plasko, jakby po jednej płaszczyznie sie przesuwając. nie powiedzialbym "3d w słuchawkach", predziej - "pełne wykorzystanie słuchawek stereo". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 siemka, właśnie przesłuchałem efekt z zapałkami. Wbija w fotel... Czy wam też przechodzą ciarki po plecach jak zamknięcie oczy i słuchacie zapałek albo szeptania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) co wy mówicie zę w grach tego nie ma? Mam w domu kartę yamaha z systemem sensaura (coś a'la aureal vortex) , niestety pod XP nie działało, pod win98 pamietam jak grałem w Unreala to mie dzwięk zmiażdzył.. jak było słychac przelatujące obiekty w słuchawkach... teraz na SB5.1 digital ustawiam wyjscie na słuchawki włączam Unreal Tournament... i także słychać dzwięk dookólny na słuchawkach.. Nie powiem, jest troszeczkę gorszej jakości.. ale spokojnie słychac z której strony ktoś biegnie, nawet czy z dołu czy z góry... Toteż można karte uzywać jako prosty radar :D bo słychac gdzie sie ktoś błąka po mapie :) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) No np. w cod2 pieknie slychac jak biegaja i mozna zaskoczyc niezle kogos ;] Ale nie jest to AZ tak realistyczne, z tymi zapalkami to bylo (i z tym intrem) ultra realne. Takie cos do horroru wrzucic to masakra (tzn do gry "horrorowej" ;]) Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) dostalem na maila [wp.pl] demo dzwieku 3d jaki oferuje nowa karta cretive: http://pl.europe.creative.com/products/pro...8&product=14066 za niedługo bedze to jzu chyba standard, chyba sie przesiede z mojego Sb live na tego X-Fi sprawdzie próbki... http://www.soundblaster.com/products/x%2Dfi/demo/ Edytowane 23 Lutego 2006 przez k2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 niewiem czemu ale mam czuje cos dziwnego w momecie gdy to sie porusza z gory na dol. nie potrafie tego opisac. to jest cos jak by mi zawortosc ucha sie obrocila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 To dużo straciłeś, bo bez słuchawek to sensu nie ma... A efekt super i również mi się bardzo podobały inne empetrójki.hmm nie powiedzialbym na dobrym sprzecie audio efekt lepszy niz na sredniej jakosci sluchawkach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 hmm nie powiedziałbym... sedno tego efektu polega na odpowiedniej filtracji dzwięków docierających do obu uszów... ale z osobna.. Słyszymy dzwięk z tyłu, ponieważ inaczej on sie odbija w naszej małżowinie usznej... zatem jak puścisz to na głosnikach to fala dzwiękowa która powinna dotrzeć do lewego ucha dociera chcąc niechąc do prawego... no i zawsze zależy co masz na mysli mówić kiepskie słuchawki :D, bo w ekstremalnych sytuacjach może i dzwięk z kolumn byc lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 hmm nie powiedziałbym... sedno tego efektu polega na odpowiedniej filtracji dzwięków docierających do obu uszów... ale z osobna.. Słyszymy dzwięk z tyłu, ponieważ inaczej on sie odbija w naszej małżowinie usznej... zatem jak puścisz to na głosnikach to fala dzwiękowa która powinna dotrzeć do lewego ucha dociera chcąc niechąc do prawego... no i zawsze zależy co masz na mysli mówić kiepskie słuchawki :D, bo w ekstremalnych sytuacjach może i dzwięk z kolumn byc lepszy :) porownywalem sobie dzisiaj.... odpalilem to na kolumnach dobrze ustawionych i na sluchawkach.... jakos lepsza scene miały kolumny a nie sluchawki kwestia tylko dobrego ustawiania kolumn i glowy sluchacza:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) genghiskhan @ może i masz rację, ale co kto lubi, mnie na słuchawkach fajniej brzmiało, zwlaszcza na takich izolujących od otoczenia, a kolumn nie mam jak dobrze ustawić - za mały pokój... No i zależy jakie masz słuchawki... Edytowane 26 Lutego 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 w porządku genghiskhan.. a obróć głowę o 30 stopni w lewo :).. i co dale masz ten sam ciekawy efekt? :) Wiem jak to jest z kolumnami bo dziesiatki godzin testowałem swoje 2 dekodery dolby surround DIY.. to jakieś tam pojęcie mam o rozchdzeniu się dzwięku w powietrzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karsi Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Genghiskhan Twoja wypowiedz czysto snobistyczna:P, zapewniam Cię ze na moich Shure E500-napewno się orientujesz jakiej klasy to sprzet, skoro oceniasz wysoko jako dobrej klasy sprzet swoje kolumny porownujac z moimi creativami ep-630 oraz kolegi sennheiserach mx 400 efekt wypadl tak samo choc roznice cenowe i klasy sa zupelnie rozne dwa pierwsze to plugi a trzecie pchelki, i nie pisze prosze Cie ze na dwoch kolumnach osiagniesz efekt taki jak na sluchawkach, bo nawet gdybys mial nie wiem jakie kolumny to i tak sluchawki zawsze to wygraja nawet takie pierdki za 10 zł!!! Edytowane 26 Lutego 2006 przez karsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Wlasnie odkrylem ze na stronie holophonic.ch mozna znalez wiecej plikow do odsluchania. Wklejajac do przegladarki hxxp://www.holophonic.ch/archivio/ mozna przegladac katalogi i znalezc mase innych efektow, piosenek itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Hehe no fajne, do pelni szczescia najlepiej zamknac oczy. ;] Jak ktos chce wiecej to 1992759[/snapback] Wlasnie odkrylem ze na stronie holophonic.ch mozna znalez wiecej plikow do odsluchania. Wklejajac do przegladarki hxxp://www.holophonic.ch/archivio/ mozna przegladac katalogi i znalezc mase innych efektow, piosenek itp. No to odkryles. ;] Kiedys kumpel mial jakas karte firmy yamaha i byly na cd takie prezentacje mozliwosci karty, brzmialo podobnie, podobne efekty. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 ja mam taką kartę.. tzn maięłm bo zamieniłem za SB5.1... niestety steowniki pod XP już uniemożliwiały jej pracę w tym trybie.... pod win98 i winME jeszcze działało.. pamiętam grę w Unreala 1 to było cudo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Przyznaje - robi wrazenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 powaliło mnie to....naprawde super bajer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...