Fl3eX Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Witam posaidam obudowe Modecom Debut Black-Silver i w niej mam chyba 3 wolne miejsca na wentylatorki. Sa to 120x120 na sciance obudowy oraz 2 miejsca na wentylatory 92x92, z przodu obudowy przed dyskiem twardym oraz z tylu obudowy na tylnej sciance. Temperatury mam dosyc wysokie, dlatego potrzebuje jakiegos chlodzenia, w miare taniego i dobrego. - procek 45-46 stopni w grach i 39 stopni w windowsie (sempron 3000+ s939 podkrecony na 2400mhz) - dysk twardy 42-45 stopni w grach i 40-42 stopni w windowsie (samsung 160 hjj nqq) - plyta glowna 35 stopni (asrock 939dual-sata2) - karta graficzna 41 stopni w spoczynku, a w grach odrobine wiecej (leadtek gf6800) Gdy jestem w windowsie to normalnie wszystko ladnie smiga, ale gdy gram w cs:sourca to po 20 minutach komp sie zwiesza i trzeba go zrestartowac ;/ Procek ejst stabilny w superpi i prime, wiec to raczej nie wina procka, ale chyba dysku. Prosze pomozcie mi troche w doborze wiatraczkow. Myslalem tez nad radiatorem na dysk. Mam w sumie ~100zl do wydania na 3 wentylatorki. Jeden gdzies za ~35zl. Czy np wiatraczek 120x120 by wystarczyl do zmniejszenia temperatur w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ogolnie temperaturki ok, jedynie twadziel sie niedlugo zagotuje ;) fander 92mm wiejący na dysk napewno i drugi na tył wypychajacy powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 T.Y.L.K.O. Fandery 92mm(34zł) i 120mm(39zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 na bok Fander 120mm http://fander.pl/120 na przod i tyl Fander 92mm http://fander.pl/92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fl3eX Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 I ktora strona te wiatraczki pozakladac ;] Jest tam gdzies opisane gdzie jest przod a gdzie tyl :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 I ktora strona te wiatraczki pozakladac ;] Jest tam gdzies opisane gdzie jest przod a gdzie tyl :>? :blink: no to chyba latwo poznac w momencie gry je podlaczysz do zasilania... generalnie wiatraki montowane z przodu lub boku maja wpychac powietrze do srodka a montowane z tylu lub na gorze wypychac z budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 hmm według opisów , które widze w sklepach komp to ta buda ma miejsce na 92mm z tylu i 80 przód a z boku jest air duct. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teps86 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) tył wiatraka zawsze jest tam gdzie biegną kabelki od silniczka a przód po prostu ładnie wygląda:) Pozdr! Edytowane 12 Stycznia 2006 przez teps86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fl3eX Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 hmm według opisów , które widze w sklepach komp to ta buda ma miejsce na 92mm z tylu i 80 przód a z boku jest air duct.No ja wykrecilem ta tube :P i jest teraz miejsce na wiatraczek 120x120. Z tylu jest 92x92, a z przodu nie bylem pewien czy to jest 80x80 czy 92x92 :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 To sprawdź dokladnie żeby potem nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...