Skocz do zawartości
Szuwarek

Gigabyte Maya 9000

Rekomendowane odpowiedzi

Po swietach jestem troche bardziej zamożny i postanowiłem zmienic k. graficzna. Cena do 400 zł wiec wyboru za dużo nie ma. Wybralem Radeona 9000 a dokladniej Gigabyte Maya 9000. Jednak na benchmark.pl ta karta nie wypadla najlepiej w testach (dosc slabe pamieci 5ns). Chciałem sie dowiedziec czy wszystkie te karty maja takie slabe pamieci czy to moze tylko taka seria i jak te karty chodza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte Radeon 9000 ... hmm ... karta jak karta ... ja miałem wersje z pamięciami 5ns Hynixa (były też kiedyś z 4ns) ... na XP1700 było 6800 markuff ... ale karta padła po dwóch dniach (felerną miałem) ... wymienili mi na Radeon 9000 Saphhire`a ... pamięci już 4ns :-) Etrontecha ... nie dostrzegłem róznicy w jakości obrazu .. tyle że gorszy radiator (obie karty chłodzenie pasywne) moim zdaniem dali. Ale ogołnie bardzo polecam tą kartę ... stosunek jakości i wydajności do ceny moim zdaniem jest bardzo dobry ... nic NOWEGO lepszego za te pieniądze nie dostaniesz .... TYLKO r9000 (zgodna z DX 8.1) ... ne kupuj za żadne skarby GF4MX (zgodne tylko z DX7) !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... większość mnie pewnie zjebie ... ale widząć palitt Daytona GF3 Ti200 kontra Gigabyte (lub Saphhire) R9000 ... chyba bym wziął Radeona :-) ... lepsza jakość obrazu ... nowsza technologia .. a wydajność chyba na tym samym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde albo ja jestrem slepy/glupi albo ty nie umiesz czytac-

"Szuwarek"-GF3tit200 z 64 mb ddr 4 ns i tv-out za 420 zł

"tobiasz15"-palit gf3 200 64mb 4ns

Pokaz no mi palcem gdzie ty te 128 mb widzisz ?!. Chyba ze myslisz ze potem sobie chlopak dolutuje hehe;]. Ja bym osobiscie bral radeona, palit to dla mnie noname i dlatego nie wchodzi w gre. Gdyby to byl gainward/msi/czy cos innego to wtedy GF3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc też wziąłbym Radka ;)

Co do chłodzenia pasywnego to rzeczywiście marne jest (radiator był cholernie gorący), ale dorzuciłem wentyl ze starego radiatorka do K6-2 i jest teraz zupełnie zimny, a wcale go nie słychać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnosć i wydajnosć..a wyjscie tv (ja bardzo czesto uzywam) i jakos obrazu to co? ..ati r9000 ma bardzo dobra a nie karzdy zrobi moda na filtrach ..wiec ja bym brał r9000 i nie koniecznie od gigabyte sapphire wypada lepiej a tansze jest kilka złoty ..a i na benchmark.pl gf3ti 200 z wydajnoscia jest na tym samym poziomie co r9k ...ja polecam ati ..9k lub 8500(9100)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...