Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem . Mam SBLive 0060 i nie moge zainstalować sterowników . Gdy wgrywam niby pasujące ze strony Creativa kartę wyczytuje mi jaką 3 a nie 6 kanałową i nieuruchamia się test w 3DMarku 03 ( ten ostatni sound test) mimo ze bez sterów sie uruchamia. Spróbowałem też sterowników kx tyle że jak je wgralem to wogóle glosu niebylo :mur: ( ale karte wykrywalo jako 6kanalów). Wie ktoś może jakie/skąd sterowniki ściągnąć żeby bylo cacy ??

Z gory Thx. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkałem się kiedyś z podobnym problemem.

Instalujesz same sterowniki czy te wszystkie śmieci creative’a ?

Problem u mnie polegał na tym że karta była CT4760 a stery do już tych 5.1

Instalując wszystko co tam creativ,e dodaje karta się wywalała było tylko 2,0 pomogło zainstalowanie gołego sterownika + mikser + coś tam jeszcze już nie pamiętam.

Edytowane przez Bartek-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw odinstaluj wszystko, co związane z kartą dźwiękową i następnie ściągnij programik Driver Cleaner znajdujący się tutaj:

http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...d=268&Itemid=41

Kliknij na odnośnik znajdujący się na końcu artykułu.

Po instalacji tego programu użyj go do wyczyszczenia wszystkich pozostałości po SBLive. Program jest prosty w obsłudze więc Dasz sobie radę.

Po tym zainstaluj znowu stery od karty dźwiękowej.

Powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowalem to juz wcześniej ZERO ZERO I JESZCZE RAZ ZERO ......mój SBLive zaraz wyladuje na ścianie :mur: . Zadne $&^%& stery niedzialaja jak trza .....Dodam ze do tego crapu niedostalem plytki(kupowalem od kumpla a on twierdzi ze pies mu zjadl :lol: ) stad te zamieszanie . Stery uniwersalne lub do tego modelu ( 0060 ) HELP!!!

PS.Googlowalem i szukalem tych ^&*((*)&^$%#^^*& sterow :-P zeby niebylo ze sie wysluzam wami a mi sie niechce rusyc du*y :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj zrobic tak jak ja. Mialem problem z aktualizacja sterownikow tych pobranych ze strony. Zrobilem tak jak przecyztalem na jednym z for, czyli wypakowalem je (pakowane sa rar'em) i z katalogu drivers probowalem zainstalowac. Efekt , d ........

A teraz to co ciebie powinno zainteresowac. Udalo mi sie to obejsc. Moj komputer, karta, aktualizuj sterowniki, wskazalem katalog z driversami, odpowiedniego .inf'a i ..... poszlo. Chdzi jak zloto.

Moze tobie tez uda sie to tak obejsc.

p. raven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi