Xenon_ Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Jak przedstawia sie u was drodzy uzytkownicy oferta sieci kablowych ? U mnie sprawa wyglada nastepująco Kołobrzeg - 15kb/s za 87zł miesiecznie (haczyk w tym ze trzeba placic dodatkowe 30 zł za pakiet programow) - brak zew IP (za dodatkowe 50zł miesiecznie mozliwosc wykupu) - konto www i e-mail 20MB - czeste awarie Jak podłączałem sie do sieci jakies 2.5 roku temu transfer wahał sie w granicach 100kb/s Po okresie 6 miesiecy spadł do 64kb/s Pół roku temu spadł do 32kb/s Obecnie nie przekracza 16kb/s ;-( tragedia ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Łódź TOYA 256kb za cene 128 tzn. ok 120zl/miesiac (niech mnie ktos poprawi jak bzdury pisze, mam na firme) czasem sie zapycha, ale bardzo rzadko. zewn. IP chyba za darmo na zyczenie miejsce na serwerze i 2 konta emaliowe za free (ale jakas syfna domena) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Chello | 512/128 | Transfery 60KB/s | 110zł | Zewnetrzne IP Obecnie po przygodach z TPSA DSL moge stwierdzic ze żadkie awarie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie 110 pln, bo i tak musisz wykupic u nich TV, wiec wychodzi w sumie 159 pln ;) Chello jest bardzo ok, szybkie transfery, niskie pingi i tylko ten cholerny limit downloadu(15gb na miesiac) :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 www.master.pl prawie brak awarii,niektórzy sie żalą na pingi (~200-300) ale ogólnie najlepsze (narazie)rozwiązanie w Głogowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Biała Podlaska 128kbps- 70zł/miesiąc 256kbps- 100zł/miesiąc W tym jest 10MB e-mail i WWW. Dodatkowo obowiązkowy jest pakiet programów(30zł/miesiąc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Łódź TOYA 256kb za cene 128 tzn. ok 120zl/miesiac (niech mnie ktos poprawi jak bzdury pisze, mam na firme) czasem sie zapycha, ale bardzo rzadko. zewn. IP chyba za darmo na zyczenie miejsce na serwerze i 2 konta emaliowe za free (ale jakas syfna domena) ooooo tez Toya? moge Cie poprawic :D jest jedno konto 3 aliasy :( , czeste pady i najwieksze lossy w grach :( :( i tranferski są ok 20kB/s aha, mozna latwo modemy shackowac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Gdynia - Multimedia 64/64 - ok 60 zeta + 30 za tv 128/64 - ok 100 + 30 za tv Ja posiadam ten drugi wariant i jestem zadowolony chociaż jest to troche wolne [ok. 13 kb] Bardzo żadko są awarie przynajmniej u mnie.. Niepamiętam dokładnie ile kosztują jak ktoś wie to niech mnie poprawi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 ooooo tez Toya? moge Cie poprawic :D jest jedno konto 3 aliasy :( , czeste pady i najwieksze lossy w grach :( :( i tranferski są ok 20kB/s aha, mozna latwo modemy shackowac :lol: u mnie jakos nie pada zbyt czesto, raczej wcale, pewnie inny serwerek, albo cos. z tymi aliasami to oddaje honor, nie mam o tym pojecia. A wiesz, ze jak wszedlem na cennik TOYA, to bylo rozroznienie na 128, 256 i 512 z roznymi cenami. mam nadzieje, ze nie zmniejsza mi nagle transferu do 128, bo sie potne chyba i kupie modem. a co z hackowaniem modemow? ja cos wiesz ciekawego, to daj na priv. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 ooooo tez Toya? moge Cie poprawic :D jest jedno konto 3 aliasy :( , czeste pady i najwieksze lossy w grach :( :( i tranferski są ok 20kB/s aha, mozna latwo modemy shackowac :lol: u mnie jakos nie pada zbyt czesto, raczej wcale, pewnie inny serwerek, albo cos. z tymi aliasami to oddaje honor, nie mam o tym pojecia. A wiesz, ze jak wszedlem na cennik TOYA, to bylo rozroznienie na 128, 256 i 512 z roznymi cenami. mam nadzieje, ze nie zmniejsza mi nagle transferu do 128, bo sie potne chyba i kupie modem. a co z hackowaniem modemow? ja cos wiesz ciekawego, to daj na priv. pozdrawiam http://www.pked.net/~uncap/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 http://www.pked.net/~uncap/dzieki, poczytam. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Poznań Icpnet 128 kb/s czyli ciągnie 30 kb/s cena 121zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 wawa astercity teraz 256kb/s na 96kb/s 167 zeta ale razem z kablowka (cos kolo 50 zl). jest dobrze, czsam nawet extremalnie dobrze (1,6Mb/s) http://www.subaruauto.pl/aster/YourSpeed%2...%20Results4.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload :P) --- Chello ,krakow, 512/128 <- ogolnie spoks ,tylko w dzien sie troche zapycha ,ale w nocy to po 60kb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload ) --- Chello ,krakow, 512/128 <- ogolnie spoks ,tylko w dzien sie troche zapycha ,ale w nocy to po 60kb/s. 128kb/s tak nazywa się usługa mojego prowaidera, w rzeczywistości wychodzi 256kb/s czyli te 30 kb/s. Bo tyle wynosi transfer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload ) --- Chello ,krakow, 512/128 <- ogolnie spoks ,tylko w dzien sie troche zapycha ,ale w nocy to po 60kb/s. 128kb/s tak nazywa się usługa mojego prowaidera, w rzeczywistości wychodzi 256kb/s czyli te 30 kb/s. Bo tyle wynosi transfer. Ufok też jestem w ICP (128kbit/s) i u mnie jest tak jak pisze Rav czyli 13-14 kb/s, co do 30 kb/s to FlashGet tyle wyciąga nie wiem jak ten program to robi ale jest to realna prędkość. Tutaj pisałem o łączu w ICP http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=165...7&highlight=icp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 UfoK napisał: Cytat: Ufok ,128 kilobity na sekunde za nic w zyciu ci nie dadza 30kilobajtow na sekunde ;/ ,tak teoretycznie to 16kb ale po prawdzie to predzej 14 ci wylazi,(wiem bo ja mam taki upload ) --- Chello ,krakow, 512/128 <- ogolnie spoks ,tylko w dzien sie troche zapycha ,ale w nocy to po 60kb/s. 128kb/s tak nazywa się usługa mojego prowaidera, w rzeczywistości wychodzi 256kb/s czyli te 30 kb/s. Bo tyle wynosi transfer. Ufok też jestem w ICP (128kbit/s) i u mnie jest tak jak pisze Rav czyli 13-14 kb/s, co do 30 kb/s to FlashGet tyle wyciąga nie wiem jak ten program to robi ale jest to realna prędkość. Tutaj pisałem o łączu w ICP http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=165...7&highlight=icp Co do innej prędkości w ICP to moge się zgodzić. Wszystko zależy także w jakiej dzielnicy mieszkasz. Np. na winogradach na pakiecie brąz masz 30 kb/s np. ściągając filmy z ftp'a lub pliki ze stron lub nawet z Kazyy uzyskujesz właśnie stałą taką prędkość, a już np. na Zwycięstawa jest tak jak mówicie 14-16 kb/s. Taki jest urok usłóg ICP. Niedowaiarków zapraszam do siebie w celu zapoznania się z realnym transferem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ufok, mam jeszcze pytanko jakie p2p najlepiej u Ciebie się spisują i czy jest tak jak u mnie duża róznica w transferze między dniem a nocą, bo np w eMule albo w KaazieLite w dzień idzie kulawo (2-7 kb/s) a w nocy 11-16 kb/s. Aha ostatnio sciagalem FlashGetem 3 cedeki Mandrake 9 z polskiego FTP i szło non stop 30 kb/s wiec te transfery są z lekka dziwne. Probowałeś DC na naszym łączu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Z p2p najczęściej używam Kaazy. Transfer różny zdaża się nawet po 30 kb/s , najczęściej średnia wychodzi koło 20-25kb/s chociaż zdaż się mniej. DC próbowałem, ale tam dużo zależy od tego kogo znajdzie sie po drógiej stronie, jakie on ma łącze i tam nieraz tez da się uzyskać całkiem przyzwoity transferek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...