piotrek999 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Mam zamiar kupic procka A64 3200+ i mam dylemat: venice czy manchester? Który będzie lepszy do gier i bardziej podatny na OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 poczytaj forum....a znajdziesz odpowiedź B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Mam zamiar kupic procka A64 3200+ i mam dylemat: venice czy manchester? Który będzie lepszy do gier i bardziej podatny na OC? Wydajnosc jednego i drugiego jadra jest identyczna. Venice 3200+ jest juz bardzo trudno dostepny, zastapil go Manchester... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 sale w zasadzie to kreca sie podobnie tylkop zbytnio nie wiem czym rozni sie to jadro? hmmm wydojnosc taka sama cena inna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 opteron :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 JA mam manchestera.. i narazie tak srednio-- liczylem na jakies 2,7 ghz.. no ale musze dodac jakis wicherek do budy zeby byl ruch powietrza moze wtedy bedzie stabilniejszy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 kup venice....ma instrukcje SSE3 i obniżone napięcie...pozatym jak kupisz BOX'a to masz szanse na jakiegoś dobrego do o/c :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 kup venice....ma instrukcje SSE3 i obniżone napięcie...pozatym jak kupisz BOX'a to masz szanse na jakiegoś dobrego do o/c :Dszanse raczej sa minimalne, tzreba mieć farta, nie ważne czy to box czy oem raczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 no z oem tak jest czasami że są to odpadki po selekcji :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 no z oem tak jest czasami że są to odpadki po selekcji :Pno tak najczęściej bywa, a64 OEM jak każdy wie można łatwo bez śladów użycia. BOXy lepsze tez wykupione bo te lepsze sztuki były kiedys :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 ale czy tak czy siak lepiej opka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 kup venice....ma instrukcje SSE3 i obniżone napięcie...pozatym jak kupisz BOX'a to masz szanse na jakiegoś dobrego do o/c :DA Manchester nie ma SSE3 , albo opteron144 na s.939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 taa ale dostan teraz opterona 144 na 939 w jakies fajnej cenie sam się męcze i nic nie wykukałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriano Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) kup venice....ma instrukcje SSE3 i obniżone napięcie...pozatym jak kupisz BOX'a to masz szanse na jakiegoś dobrego do o/c :D No to mamy chyba luki w wiedzy i to powazne. Może i "Venice" ma obnizone napiecie ale względem wielu innych procesorów (kojarzy mi się platforma z soc. A :lol: ) prócz procesora wykonanego w procesie technologicznym "Manchester (0.09, SOI)", który to właśnie ma obnizone napiecie względem "Venice (0.09)" Venice 1,4 V Manchster 1,35 V patrz: http://sklep.benchmark.pl/komparator_52.html Z postu mozna jeszcze wywnioskować, że Manchester SSE3 też nie ma, ale to juz jasno nie jest napisane :? . Oczywiscie że Manchester ma SSE3, wiedze popieram linkiem i swoją wiedzą - mam nadzieję nieskazoną. Poziom niektórych wypowiedzi jest niestety lekko żenujący. Oj ludki...piszecie i piszecie a informacje z rękawa bierzecie. Pomyślcie czasami że ktoś to czyta i potem te wasze rewelacje przekazuje dalej i zyje z takimi bzdurami w głowie. Sam zastanawiam sie nad zakupem Manchestera własnie ze względu na obnizone napiecie. Jeśłi ktoś jest posiadaczem AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Menchester to bardzo prosze żeby wypowiedział sie na temat oc. Następne pytanie to aż sie boje zadawać, ale co mi tam :rolleyes: . Czy ktoś ma bądz miał problemy z Asrock 939Dual-SATA2, bo cena mi sie podoba no i mozliwości, pozostaje jeszcze wiedza praktyczna na temat tej płyty, którą chciałbym od Was wyciągnąć. Domyslam sie że krytyka moze być sroga. Ale ja nie wierzę w możliwości płyt średniej półki, a czasami traktuje też wyższą z przymróżeniem oka. Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Adriano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 sory ale przypadkiem przeczytałem winchester :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Manchester ma SSE3 i napiecie 1.350v Dzis/jutro bede mial takie selekcjonowane. Jeden dzis o 21:15 wyladuje na allegro, 2.8GHz aukcja bez ceny minimalnej od 1zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...