mik_druid Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Samsung 120Gb , po ok 10 godzinach pracy zaczyna powolusku stukac , tykac , puk stuk Wtedy wiem ze za jakies 3 mienuty sie zawiesi ( choc nie zawsze ) wtedy musze resetowac , ale nie wchodzi system tak szybko. Wusze go wyjac z kieszeni ostudzic i dopiero wtedy po 20 min przerwy wszystko wraca do normy. ( na kolejne kilka godzin) i tak co 2 -3 dni . Czy temperatura moze bcy tego przyczyna , dysk siedzi w kieszeni , kieszen ma wentylacje. Czy powinienem kupic sobie nowa baracudke 7200,9 :D i z niej odpalac system a samsunga uzywac jako pojemnik na reszte , czy da sei to jakos naprawic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Ja bym na Twoim miejscu wsadzil ten dysk w kompa, mocna przykrecil i dalej byś lukał czy ten problem nadal sie powtarza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) chyba tez tak zrobie , wlasnie go wyciagnolem i byl cieplejszy niz kaloryfer btw te programy monitorujace to cos zle pokazuja temerature Moze lepsza kieszen powinienem sobie sprawic , boje sie ze nowy dysk tez sie bedzie grzal aha a temperatura odczytana ze speedfana waha sie od 24!!! do 35!! Edytowane 13 Stycznia 2006 przez mik_druid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 24 -35C to nie tak dużo, ja na SpinPoint'cie mam 31C, jak włacze wiatraczek to 16-21.wiesz, samsungi są naj bradziej chłodne z wszystkich marek, na WD widywałem nawet 56C i dysk chodził bez problemu "mik_druid" to stukanie jest metaliczne ?, podaj zrzut ze SMART Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...