weronica Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Witam! niedawno kupiłam athlona 2000+, chciałam go podkręcić i maxymalnie biega na 2200+ (shiiiiitttt)! co z nim jest ? Napięcie normalne na plycie jest na 1.75 v przestawiłam na 1.85 i na 2200+ biega bez problemu ale na wiecej nie pojdzie. Jak myslicie da sie coś z tym zrobić, czy jakaś cieńka sztuka mi sie trafiła?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Witam! niedawno kupiłam athlona 2000+, chciałam go podkręcić i maxymalnie biega na 2200+ (shiiiiitttt)! co z nim jest ? Napięcie normalne na plycie jest na 1.75 v przestawiłam na 1.85 i na 2200+ biega bez problemu ale na wiecej nie pojdzie. Jak myslicie da sie coś z tym zrobić, czy jakaś cieńka sztuka mi sie trafiła?? Milo Cie znowu widziec/czytac :) Zapodaj jednak prosze, troszke wiecej szczegolow, jak krecilas, temperatury itp, ok ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Jaka seria?? I czemu nie T-bred?? Zakładam się że gdyby ten topik napisał facet to już by był zablokowany ;))))))))))))). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Nie mam odblokowanego mnożnika wiec magistrala kreciłam i nie odpalalo temperatura byla spoko 43 stopnie wiec tu napewno nie chodziło o temperature. Komp nie startował :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Dodam że proc ma jądro palomino (ponoć gorzej się kręcą :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Było to wiele razy użyj opcji SZUKAJ!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 LooooL! .Jeden odwazny :D ,chyba ze nie wiedzial z kim i o co biega :wink: . A Weronica, jak idzie na 2200+ to dobrze ,sporo sie nawet gorzej kreci no i przydaloby sie wiecej szczegolow ofkors... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 nawet nasz "inkwizytor" łagodny jak baranek. moj XP2000+ tez max idzie 144*12,5 na 150 bootuje ale wywala sie winda napiecie 1,85v . w sumie 2000+@2200+ to nie najgozej na 0,18mikrona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 otóz problem jest prosty. XP2000+ jest jednym z najgorzej jesli nie najgorzej sie krecacym procem bez odblokowanego mnoznika AMD. Zostało to udowodnione w serwisie Tom's Hardware w porównaniu m.in. z nowym Bartonem, który sie powinien pojawic juz nie dlufo bo w 1szym kwartale 2003 roku i ze starym Thunderbirdem. Jeśli weroniko uzyskalaś wynik 2200+ to i tak bardzo dobry wynik bez odblokowanego mnoznika. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Patrz na moj podpis. 2200+ to cool wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Cóż zdarzaja sie wyjatki od reguły :) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 no tak ;) mosz recht synku ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyan Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Moj idzie na 12,5*152@1.85v tyle ze SuperPi wywala bledy. po odblokowaniu mnoznika chodze na 11*166@1.8v. Jeszcze jeden wyjatek?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Moj idzie na 12,5*152@1.85v tyle ze SuperPi wywala bledy. po odblokowaniu mnoznika chodze na 11*166@1.8v. Jeszcze jeden wyjatek?:) Bo Ty woda chlodzisz a ja mowie o chlodzeniu coolerkiem a to sa dwie rozne rzeczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossaa Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ja tez mam 2000+ i dlamnie to jest szajs :/. Prawie kazde podniesienie magistrali konczy sie zwisem w testach (grach, marki itp.) Pomimo dosc niskiej temp i innych rzeczy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ja tez mam 2000+ i dlamnie to jest szajs :/. Prawie kazde podniesienie magistrali konczy sie zwisem w testach (grach, marki itp.) Pomimo dosc niskiej temp i innych rzeczy.... Bo to zapewne wykrecony 1700+ lub 1800+ :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nom taka mozliwosc tez moznaby brac pod uwage, w koncu jak 1700+ lub 1800+ wykrecili i za 2000+ podali to on wiecej z trudnoscia pciagnie, a tym bardziej bedzie wieszal kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nom taka mozliwosc tez moznaby brac pod uwage, w koncu jak 1700+ lub 1800+ wykrecili i za 2000+ podali to on wiecej z trudnoscia pciagnie, a tym bardziej bedzie wieszal kompa Bo tak sie ponoc robi, nie wiem na 100% , ale kilkakrotnie o tym czytalem juz po sieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 nom widzisz a jednak nieoficjalnie jak Mówisz tak sie dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 maja racje jak palomino to duzo wiecej nie wycisniesz - chyba ze zapodasz PELTA + WC to moze 2300+ wyciagniesz - dziwne ze temat nie zostal zamkniety :)hyhy ciekawe dlaczego.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Moze dlatego zebysmy sie jeszcze troche pomeczyli. Ale bez WC to 2000+ wysiada i to zdecydowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Żałuję że kupiłam tego procka cienko sie kreci. Chyba 1800+ lepiej by sie kręcił . A może cos pomoze wieksz podkrecenie pamiatek?? Jak myslicie? POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Weroniko nie staraj sie na sile takiego proca jak 2000+ podkrecaj bo nic z tego nie wyjdzie. Po prostu jest to niefortunny traf, który akurat Tobie sie trafil. Coz szkoda czlowiek na bledach sie uczy. A 1800+ to sie chyba najlepiej z proców ponizej 2200+ kreci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Czemu mam wrazenie,ze weronica to nie jest kobieta? (sorry jesli kogos uraze... ale nie znam kobiet, ktore sie interesuja oc) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ludzie skończcie z tym 2000+ juz tyle ludzi ( razem ze mną ) pytało się jak podkręcić 2000+ odpowiedz jest jedna WZDLĘDY TECHNOLOGICZNE AMD'ków . Weroniczka zostaw 2100+ ewentualnie 2200+ i chrzanić , jest ok. Jeśli temp. jest ok. to zostawić a WC lub ogniwo nie opłaca się inwestować lepiej szybszego procka sobie kupić . Taka prawda . Athlon XP 2100+ , GA-7VA , MSI G4Ti4400 (310/650) , i starczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A po co od razu szybszego 1800+ starczy a nawet i 1700+ styka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja też mam 2000 i na 2200 coś wiesza sox.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 weronika to kobieta - mieszka po drugiej stronie ulicy, a procka krecilem jej ja, a ona sie na tym zna jak wiecie... Prawda taka ze to nie pojdzie lepiej i tyle, a ona boi sie podnosic Vcore (max 1,9) a przeciez na jej Epoxie mozna wuchte dac - mysle ze z tym coolerem mozna spokojnie do 2,1 podnies Vcore - wtedy to moze pojdzie jakos rozsadnie - 12,5x152 albo lepiej. Z drugiej strony po co ryzykowac proca i stabilnosc dla tych 100MHz. I tak sie nie zauwazy roznicy - a mysle ze 2000+@2200+ to i tak dobrze - ja mam 1600+@1900+ i nie narzekam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A tak wlasciwie to po co zaczynasz temat - co oni sa kaszpirowscy czy co? Jak ja sprawdzilem i powiedzialem ze lepiej bez odblokowania mnoznika lub innego chlodzenia nie pojdzie tzn, ze nie pojdzie i nie potrzebnie trujesz wiarze dupe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie wykręcisz tego procka bez Wc i odblokowania mnożnika na wyżej i wbij sobie to do głowki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...