Skocz do zawartości
weronica

Kręcenie Athlona 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

niedawno kupiłam athlona 2000+, chciałam go podkręcić i maxymalnie biega na 2200+ (shiiiiitttt)! co z nim jest ? Napięcie normalne na plycie jest na 1.75 v przestawiłam na 1.85 i na 2200+ biega bez problemu ale na wiecej nie pojdzie. Jak myslicie da sie coś z tym zrobić, czy jakaś cieńka sztuka mi sie trafiła??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

niedawno kupiłam athlona 2000+, chciałam go podkręcić i maxymalnie biega na 2200+ (shiiiiitttt)! co z nim jest ? Napięcie normalne na plycie jest na 1.75 v przestawiłam na 1.85 i na 2200+ biega bez problemu ale na wiecej nie pojdzie. Jak myslicie da sie coś z tym zrobić, czy jakaś cieńka sztuka mi sie trafiła??

Milo Cie znowu widziec/czytac :)

Zapodaj jednak prosze, troszke wiecej szczegolow, jak krecilas, temperatury itp, ok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otóz problem jest prosty. XP2000+ jest jednym z najgorzej jesli nie najgorzej sie krecacym procem bez odblokowanego mnoznika AMD. Zostało to udowodnione w serwisie Tom's Hardware w porównaniu m.in. z nowym Bartonem, który sie powinien pojawic juz nie dlufo bo w 1szym kwartale 2003 roku i ze starym Thunderbirdem. Jeśli weroniko uzyskalaś wynik 2200+ to i tak bardzo dobry wynik bez odblokowanego mnoznika. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam 2000+ i dlamnie to jest szajs :/. Prawie kazde podniesienie magistrali konczy sie zwisem w testach (grach, marki itp.) Pomimo dosc niskiej temp i innych rzeczy....

Bo to zapewne wykrecony 1700+ lub 1800+ :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom taka mozliwosc tez moznaby brac pod uwage, w koncu jak 1700+ lub 1800+ wykrecili i za 2000+ podali to on wiecej z trudnoscia pciagnie, a tym bardziej bedzie wieszal kompa

Bo tak sie ponoc robi, nie wiem na 100% , ale kilkakrotnie o tym czytalem juz po sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weroniko nie staraj sie na sile takiego proca jak 2000+ podkrecaj bo nic z tego nie wyjdzie. Po prostu jest to niefortunny traf, który akurat Tobie sie trafil. Coz szkoda czlowiek na bledach sie uczy. A 1800+ to sie chyba najlepiej z proców ponizej 2200+ kreci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie skończcie z tym 2000+ juz tyle ludzi ( razem ze mną ) pytało się jak podkręcić 2000+ odpowiedz jest jedna WZDLĘDY TECHNOLOGICZNE AMD'ków . Weroniczka zostaw 2100+ ewentualnie 2200+ i chrzanić , jest ok. Jeśli temp. jest ok. to zostawić a WC lub ogniwo nie opłaca się inwestować lepiej szybszego procka sobie kupić . Taka prawda .

Athlon XP 2100+ , GA-7VA , MSI G4Ti4400 (310/650) , i starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

weronika to kobieta - mieszka po drugiej stronie ulicy, a procka krecilem jej ja, a ona sie na tym zna jak wiecie... Prawda taka ze to nie pojdzie lepiej i tyle, a ona boi sie podnosic Vcore (max 1,9) a przeciez na jej Epoxie mozna wuchte dac - mysle ze z tym coolerem mozna spokojnie do 2,1 podnies Vcore - wtedy to moze pojdzie jakos rozsadnie - 12,5x152 albo lepiej. Z drugiej strony po co ryzykowac proca i stabilnosc dla tych 100MHz. I tak sie nie zauwazy roznicy - a mysle ze 2000+@2200+ to i tak dobrze - ja mam 1600+@1900+ i nie narzekam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wlasciwie to po co zaczynasz temat - co oni sa kaszpirowscy czy co? Jak ja sprawdzilem i powiedzialem ze lepiej bez odblokowania mnoznika lub innego chlodzenia nie pojdzie tzn, ze nie pojdzie i nie potrzebnie trujesz wiarze dupe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...