Skocz do zawartości
AdamBujak

Heineken - Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zrobić właśnie coś takiego i szukałem w necie pomocy bo może już ktoś to zrobił i znalazłem taką stronkę

http://www.heineken-server.prv.pl/, ale tu jest zoonk bo strona nie działa ! Znalazłem różne tenaty na temat tej strony i nawet autor tej obudowy na ksywkę APSIK ale nic poza tym nie wiem. Nie ma żadnego kontaktu z tym facetem a żadnej podobnej strony ani modu nie znalazłem więc pytam czy ktoś może szłyszał o takim modzie i ma może jakieś fotki, pewnie będą mi pomocne w konstruowaniu takiego cuda.

Za wszelką pomoc dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pieknie, ale moze napisz co chcesz zrobic. Bo tytul tematu mowi niewiele, a z twojego posta to wogole ciezko cokolwiek zrozumiec.

Moze chodzi o cos takiego?

www.leisteonline.de/heineken.htm

Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o bude ze skrzynki do piw to większość takich modów jest śmiechu warta

Ludzie wsadzają na chama kompa do skrzynki, wycinają byle jak wyjścia i wsadzają katodę a potem myślą że zrobili coś fajnego. Jak by chociaż to dopracowali ładnie ale takie pakowanie kompa w byle co byle jak jest żałosne

Jedyny mod warty uwagi o tematyce piwnej to ten:

http://metku.net/modgallery/detail.php?id=1799

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też wpadłem na pomysł wszadzić kompa do skrzynki po piwie.

Jeśli omnie się rozchodzi to jestem pod tym względem troszkę uczulony i robię takie żeczy dokładnie.

Nie będzie to moja pierwsza obudowa którą będę tworzył więc temat przerabiania czegoś albo budowania od nowa

nie jest mi obcy. Chciałem się tylko dowiedzieć czy ktos coś już zrobił w podobnym temacie i jak im to wyszło.

Dzięki wam za szybką odpowiedź i linki.

Ale widzę że nic pożądnego nie powstało ze skrzynki po piwie.

Ten mod Beck-sa jest naprawdę cool ale to już nie jest komputer tylko mini barek.

Wczoraj mój znajomy z Żywca załatwił mi takową ładną nówkę szkrzyneczkę po Heinekenie i teraz rozmyślam i planuje jak i gdzie co umieścić.

Troszkę to potrwa zanim to skończę ale myślę że będzie to warte uwagi.

Muszę się też kiedyś zoorganizować i zrobić opisy moich dwóch ostanich obudów.

Dziękuję serdecznie za zainteresowanie się tematem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestem pewien czy o czyms takim myslisz, ale widzialem cos takiego: koles nie korzystal z beczki po piwie, tylko z jakiegos barebone'a, ktorego obudowal blacha odpowiednio powycinana i pomalowana na ladny czarny kolorek (to udawalo puszke po Guinessie)

jakby Ci to opisac...

wygladalo to mniej wiecej tak, jakby puszka po Guinessie byla zanurzona w piasku pod katem. tam, gdzie jest otwieranie wychodzil panel przedni barebone'a, wokol byla blacha odpowiednio wycieta w koleczko, calosc pomalowana lakierami tak, ze do zludzenia przypominalo to wierzch puszki od piwa (dzyndzelek itp). bo bokach obudowane to bylo tez jakas blacha i pomalowane dokladnie tak, jak wyglada puszka od Guinessa (draught)

..................................ooooooooo

......................oooooo......o..........o

............ooooo.................o...........o

...oooo............................o..........o

.o......................................oo.....o

...ooooooooooooooooooooooo

---------------------------------------------------------------------

wygladalo to mniej wiecej jak to ^

na koncu byly otwory dla wentylacji i kabelkow

musze przyznac, ze wygladalo to dosc ciekawie, z tym ze komp pracowal w pozycji "pod katem" wiec chyba troche nie halo dla zywotnosci dyskow

Edytowane przez SamoDobro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi