van Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam Szukałem informacji na temat odblokowania dodatkowych potoków w x850pro na PCIE. i niestety nic konkretnego nie znalazłem. Zaden problem w przypadku wersji AGP (zmiana biosu na XT). W przypadku PCI nie znalazłem nic. Jeśli macie jakieś informacje, zdjęcia itp. to bardzo prosze. Pozdrawiam van Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 poczytaj tu :) http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=3021&page=6 najciekawsze jest to: Guys if you want and decide to unlock the last 4 pipes on your X850PRO PCI-X then first look for you card's PCB Part Number (top-front side). 1. If you see PN 109-A47401-10 you can directlly forget about gaining 16 pipes. It is useless to try unlocking with BIOS flash. But yet if you do that you will obtain 12 pipe XT card which is better than PRO 2. If you are very lucky to see PN 109-A47401-00 (or dual DVI PRO card) the chance to get 16 pipes is great and the only thing that you should do is to flash XT PCI-X BIOS (use modified flashrom). Great luck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...