JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Witam wszystkich, Kolega poprosil mnie abym wybral mu jakas grafike do 400zl pod pci-expres.Sam bym cos wybral ale wole zadac to pytanie tutaj bo wiem ze znacie sie na tym.Chłopak nie bedzie sie bawic w o/c!!! Zastanawiam czy brac karte ktora ma porowno bitow i ramow czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiegos GeForca np.256mb i128 bit. Jego konfiguracja to: (Procek)[754] Procesor AMD Sempron 2800+ BOX 64-bit (Mobo)[754] Płyta Microstar RS482M-IL mATX (ram) Nie wiem co ma za pamiec ale napewno na kosci 400mhz i 512 ich ma Tak spogladalem do cenników i wybralem: 1) http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p 2) http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=13364 Edytowane 13 Stycznia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Jesli z tych dwoch to bez gadania 6600. Byl gdzies test jak kopie dupe temu 1300PRO, ale niechce mi sie szukac :) Edytowane 13 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...I_X1300Pro.html polemizowal bym:) W zasadzie to jestem zdecydowany na readona tylko nie wiem jakiej firmy!!!! msi,saphire,gigabyte? Edit: Chyba jednak gigabyte bo mam radiatorek zamiast wentylatora a ten saphire to wogole ma taktowanie rdzenia 450 a te dwioe pozostale 600 co chyba przemawia za MSI lub Gigabyte. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Kup mu 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Powaga???naprawde 6600?wydaje mi sie ze radek jest lepszy.Macie jakies linki do testow bo z tych benchmarkow wynika ze radek lepszy. wybieracie 6600 bo lepszy do o/c a on o tym zielonego pojecia niema!!!! Edytowane 13 Stycznia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Ja tam na twoim miejscu bym wzial. Sapphire ,ale to dlatego ze mielem juz 3 radki (9200,9600 i teraz 9800 PRO) i sie nie zawiodlem zbytnio ;) A jak z O/C to juz zalezy od wielu rzeczy. W kazdym razie jeszcze lepszym rozwiazeniem by bylo jednak wziąć 6600 np od Galaxy i go ladnie wykrecic. Pozamiatal by tego X1300PRO EDIT: JejoX O/C nie jest niczym trudnym. Wystarczy ze poczyta troche Tweaka albo ty za niego , bo i na standardowym chlodzeniu moze go wykrecic. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Dlatego gigabyte bo jest zgodny z directX 9.0c a saphire nie jest dodatkowo dzila w oparciu o radiator a nie wemtylator. Decyzja zapadla!!!Gigabyte x1300pro-koniec tematu!Dziekuje za wszelkie sugestie. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 wybieracie 6600 bo lepszy do o/c a on o tym zielonego pojecia niema!!!!Nie myślałem o OC co prawda sam kupuje zawsze Ati, ale…myślę, że 6600 jest bezproblemową kartą o podobnej wydajności (bardzo średniej) kilka klatek w tom czy tom nie ma znaczenia, bo i tak medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=492 , nie polemizujmy, tylko sprawdzmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 a ja proponuje x700 palita na ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Ja bym bral tego radka X1300pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Ludzie, gdzie wy macie oczy? DziubekR1 podał test, gdzie 6600 prawie wszędzie wygrywa, a w necie jest jeszcze więcej podobnych testów (wystarczy poszukać). A co do twórcy tematu, to odniosłem wrażenie, że kupił co chciał od początku i nie wiem po co się pytał. Sapphire X1300pro nie jest zgodny z DirectX 9.0c? Jakiś joke... Sorry, że tak ostro ale musiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) A co do twórcy tematu, to odniosłem wrażenie, że kupił co chciał od początku i nie wiem po co się pytał. No i niestety pewnie tak bylo :-| Ale co zrobisz, nie nasza sprawa B) A tu tescik jakby ktos tu kiedys zagladnal. Palit 6600 na DDR2, bardzo fajnie wyszla. Do kupienia za 400zl http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=590 . Prosze sie tylko nie smiac z 512mb ram :) Jest tam ladnie wytlumaczone czemu tak duzo. Edytowane 14 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...