Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Czy jeżeli chce się mieć ram w dualu to trzeba coś robić czy wystarczy włożyć dwie takie same kosci i problem z głowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_evil Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Wydaje mi się, że w zależności od płyty głównej. W instrukcji do płyty jest napisane do których banków należy włożyć, żeby pamięć była wykrywana w dualu. Ja mam Abita Nf7-s i jak kości były w 2 i 3 banku to nie wykrywał bios duala, a w 1 i 3 moje Kingstony są wykrywane jako dual. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ale ja mam tylko dwa banki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_evil Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 A sprawdziłeś, czy Ci płyta obsługuje duala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 raczej nie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) no to pewnie nie bedziesz mial duala skoro plyta nie obluguje. Chociaz kto wie ;> ps: jaka masz platforme i chipset i bedzie wszystko jasne [edit] sory, glupi jestem. nie zwrocilem uwagi na siga. NIE, TWOJA PLYTA NIE OBSUGUJE DUAL-RAM'u. ... } .end Edytowane 13 Stycznia 2006 przez paprotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Czyli co... jeżeli mam 2x512 to bedzie gorzej działac [gry itd.] niż jeżeli mam jedną? Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 NIE, TWOJA PLYTA NIE OBSUGUJE DUAL-RAM'u.Nie wymyślajmy nowych pojęć, nie żebym się czepiał, ale DUAL-CHANNELa, a nie DUAL-RAM'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Czyli co... jeżeli mam 2x512 to bedzie gorzej działac [gry itd.] niż jeżeli mam jedną?bedzie lepiej dzialac ale tylko dlatego ze bedzie wiecej ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zobacz tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=177055 na samym dole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Nie wymyślajmy nowych pojęć, nie żebym się czepiał, ale DUAL-CHANNELa, a nie DUAL-RAM'u. :mur: hihihi. bez komentarza to zostawie. dobry jestem :blink: jesli bedziesz mial 2x512 to bedzie o wiele wydajniej niz 1x512. dual channel polega na tym, ze wrzucajac 2 kosci 64bitowe - otrzymujesz 1gb 128bitowy. ty natomiast na single bedziesz mial 1gb ale 64bitowy. w grach nie zauwazysz roznicy. uwierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...