bonco Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Więc tak zakupilem Sobie kosc 512 Kingstona i teraz chcialbym wiedziec jak wlozyc ją do płyty głównej jak co to mam Asrock K7s8x i mam juz jedną kosc No name na płycie pisze ze mam 3 ddr slots wiec chyba niebedzie problemu jak ktos ma takowe to moglby dolaczyc obrazki :D chyba za duzo wymagam... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 dżiiiiiz... :P w instrukcji od płyty powinny być obrazki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 nie wiem czy pytasz o to w który BANK? czy o aspekt FIZYCZNY procesu wkładania ramu do gniazda... Hmm jesli który BANK to odpowiadam: najwolniejsza pamięć BANK0 i tyle a reszta jak leci A jesli nie wiesz jak włożyć....:P to hmm miałeś kiedyś pegasusa? tak samo się to robi z tym że tutaj masz zaciski na rogach które mosisz odgiąć PRZED włożeniem, a dociskać do końca aż ZASKOCZĄ! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 no to oby moje stare 256 bylo w BANK0 bo wkurze sie jak bede musial przestawiac nie mi chodzi o fizyczny aspekt wkładania ram :D Pegasus no jasne ze mialem czyli tak jak dystkietke tylko bede musiał sie zaciskom przyjrzec :D najlepiej zeby bylo krok po kroku :) bo jestem w tym amatorem ,instrukcje obejrze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Na skraju slotu DDR masz taki jakby zatrzask. Odginasz go w stronę przeciwną do slotu, wkładasz ram (przyjrzyj się wycięciu w ramie i włóż tak aby zgadzało się z wcięciem z płycie głównej), równomiernie wciskasz ram do slotu aż do momentu "zaskoczenia" tak jak to napisał @HeatheN ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 jesli robisz to 1 raz to dotknij przynajmniej kranu albo czegos uziemionego ( kaloryfer )zanim wezmiesz kosc do reki bo moze sie zdazyc ze twoj sweterek albo inna czesc ubrania ma tyle " elektrostatyki " ze juz nie bedziesz mial po co instalowac tego RAMu :PPPPPPPPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja pare dni temu sam wkładałem i złamałem jeden zatrzask :D Ale ni się nie stało, kość wsadziłem i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udalo sie :D tylko na poczatku za slabo wsadzilem i zatrzaski niechciały wejsc musiałem na siłe najpierw z jednej zalozyc a potem z drugiej dociskac na maxa lol ale w sumie łatwa sprawa dzieki wszystkim :D Na dodatek moje 256 No-name 333 niepogryzlo sie z tym kingostnem 512 333 i ejst gicior Ogien :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ło kurde :D nie wiem czy jest w tym jakaś filozofia, ja to robiłem na ślepo będąc dość młodym :) nie ma się czego bać ;) trzeba sie samemu uczyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 pytanko....jak sprawdzic czy dobrze wsadzilem pamieci zeby pracowaly jako dual ddr bo w instrukcji plyty glownej(asus a8n-e) jakos tak srednio to zrozumialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Stara zasada: Jeśli chcesz coś zrobić dobrze to zrób to sam (jeśli wiesz jak to zrobić :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 JejoX - Everest, CPU-Z A co do A8N-E to mogę Ci powiedzieć bo sam mam - jeśli włożyłeś do slotu 1. i 3. (niebieskich) to chodzi w Dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...