twister33 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam, od jakiegoś czasu mój wiatraczek zaczął chałasować więc postanowiłem go wymienić, mimio odwiedzenia wielu skepów i aukcji internetowych nie znalazłem takiego który pasował by do mojego radiatora. Więc prosze was o pomoc gdzie mogę znaleźć wiatraczek o wymiarach 40mm x 40mm x 10mm który "wchodzi" w radiator. Poniżej zalączam link ze zdjęciem jak to miejwiecej wygląda: http://www.fengda.com/DC/4010DE-3.htm Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Nie prościej całe chłodzenie wymienić? np na Pentagrama XC-80Al (50zł)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Albo Zalman-NB47J ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Do takiej karty to nie ma sensu kupowac Pentagrama, lepiej wziąśc niebieskiego Zalmana :D chociarz jeżeli masz kase to Pentagram byłby jak najbardziej wskazany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twister33 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 wziałbym Pentagrama tylko że te modele maja złącze 3 pinowe a ja mam 2 pinowe... można coś na to poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Albo ajk masz troche czasu i checi to morzesz zrobic tak jak ja czyli bierzesz stary/kupujesz za kilka zł cooler od p4 wiercisz 2 otwory przykrecasz i masz niesłyzalne bardzo wydajne i tanie chłodzenie. Ewentułalnie morzesz dodac wiatrak n aniskich obrotach lecz z doswiadczenai wiem ze niejest to konieczne. powodzenia zamieszczam fotki http://img50.imageshack.us/my.php?image=14oy.jpg zwykła karta http://img371.imageshack.us/img371/7328/34hp.jpg z coolerem od p4 i wiatrakiem http://img371.imageshack.us/img371/120/27zh1.jpg w budzie http://img371.imageshack.us/img371/7240/47iz.jpg i jeszcze raz w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twister33 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 ciekawa propozycja :) być może skorzystam... tyle że tu też byłby problem ze złączem 3 pinowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBS Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 to podpinasz wiatrak to rozgałeznika molex>>3pin http://www.dcs-online.biz/shop/images/images/4739.jpg cos takiego kosztuje to tez kilka złotych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) wziałbym Pentagrama tylko że te modele maja złącze 3 pinowe a ja mam 2 pinowe... można coś na to poradzić? No to podpinasz pod 3pin na płycie głównej albo pod molexa poprzez rozgałęznik który masz w zestawie Edytowane 13 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Ja w firmie w serwerku stosuje złotego zalmana na fx5200 MSI i 0 artów za to ta cisza :razz: polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 FX 5200 mało sie grzeje i można spokojnie zastosowac do niego złotego lub niebieskiego zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 FX 5200 mało sie grzeje i można spokojnie zastosowac do niego złotego lub niebieskiego zalmanaty chyba nie widziałeś jak się grzeje... qmpla winfast 64 bit po o/c rdzenia o jakieś 50 mhz jest tak gorący jak w 9700 więc niewiem czy wystarczy takie sobie zalmanek na czip.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Fx 5200 to prawie to samo co Mx 440 i tak sie składa że miałem doczynienia z Mx 440 a dokładnie Palita, karta ta ma załorzony jakis badziewny radiatorek, i karta przed O/C wogule sie nie grzała była praktycznie zimna a dopiero po O/C nerwowo zareagowała i zaczeła sie grzac, wiec jeżeli nie bedzie kręcił to niebieski zalman wystarczy a od biedy da nawiew na bok karty i sprawa załatwiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 MX-440: NV17 Fx 5200 NV 34 Mx-440 to wogóle inna kupa... ja wiem że fx5200 sie grzeje bo to głupia karta jak choolera... zamieniłem sie w dawnych czasach z qmplem za mojego radzia 9200se... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 ja wiem że fx5200 sie grzeje bo to głupia karta jak choolera. Hehe i w tym sie z tobą zgadzam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Po co rozgałęźniki i kombinowanie? Oznacz sobie kolory kabli (wentyla) przy gnieździe wentyla na karcie (czerwony i czarny), kombinerkami ściągasz z pinów ten plastik. Zostają ci dwa gołe piny i podłączasz pod nie wentyl 3 pin - zgodnie z tym jak sobie wcześniej oznaczyłeś = czerwony i czarny. Żółty czyli kontrola obrotów zostaje niepodłączony. Edytowane 16 Stycznia 2006 przez PJ2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...