Skocz do zawartości
RoyalC333

Charczące Dźwięki W Lewej Kolumnie.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem, którego nie mogę rozwiązać od dłuższego czasu. Może ktoś pomoże?

W lewej i tylko w lewej kolumnie słychać lekkie charczenie. Najbardziej jest to słyszalne w MP3 i grach.

Najdziwniejsze jest to, że miałem tak na dwóch różnych zestawach głośników i dwóch różnych kartach dźwiękowych. Problem ten też jest na słuchawkach.

Czym może to być spowodowane. Dysk formatowałem juz kilka razy i problem się cały czas pojawia. Jest to praktycznie niesłyszalne, ale jednak mnie to drażni i bardzo zastanawia.

Ktoś zna rozwiazanie tego problemu?

Pozdrawiam.

RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że ta lewa kolumna gra trochę wyższy dźwięk niż ta prawa. Do tego ta lewa reaguje na zapalanie światła w innych pokojach :/. Rabi takie pstryknięcie. Na pewno to wszystko to nie jest wina głośników i karty dźwiękowej, więc czego?

Jeszcze jedno. To całe pykanie komórek jak dają sygnał jest też słyszalne tylko w tej lewej kolumnieżi to bardzo głosno.

Edytowane przez RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze powiedz jak wygląda sprawa z kablami i gniazdami.

Nic nie jest poluzowane, kabelki zmieniałeś na nowe ? Powiedz jeszcze

na jakich kartach dźwiękowych sprawdzałeś ?

Obawiam się, że spadła na Was jakaś klątwa. Proponowałbym zaprosić

osobę z zewnątrz i spytać czy coś nie trzaska w lewym uchu. Żartuję

oczywiście. Przedstawcie więcej szczegółów. Przy każdej mp3 tak sie

dzieje, w każdej grze ? Equalizery są poprzestawiane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stała się rzecz dziwna. W tej chwili zaczęłem przesłuchiwać Audio CD i MP3 żeby opisać dokładniej problem, ale jak narazie nie słyszę żadnego charczenia :/. Niestety, zapusciłem teledysk i od razu było słychać trzaski. Bardzo szybkie, zależące od gołośności trzaski. Jeśli chodzi o gniazda i kable to nie wydaje mi się żeby to była ich wina. Wszystko jest prawidłowo podłączone i dobrze się trzyma.

Wcześniej miałem głosniki CREATIVE FPS 1600 4.1 i te trzaski były tylko w lewej przedniej kolumnie.

Teraz mam Mercury 2.1 SW-1800 no i trzaski są w lewej.

Wcześniej uzywałem zintegrowanej karty dźwiękowej ALC850.

Teraz mam SB Audigy 1 ES.

Te trzaski, o ile się nie mylę, usłyszałem dopiero po zmianie całego komputera. Może w tym leży przyczyna? Postaram się jeszcze niedługo sprawdzić głośniki u kogoś innego, albo podłączyć inne głosniki. W między czasie może ktoś coś poradzi.

Muszę jeszcze posłuchać muzyki, bo albo ja głuchnę, albo trzaski z muzyki się "wyniosły".

W grach, a raczej grze Call Of Duty 2 (innych nie mam) słyszalne jest to tylko na słuchawach. Wygląda to tak: jak dźwięk dochodzi z prawej strony to w lewej słuchawce słurzę tak jakby jakiś echo z takich trzasków. Na odwrót czegoś takiego nie ma. Equalizery są na równi. Nic nie przestawiałem.

EDIT:

Niestety trzaski wróciły do muzyki. :/

OKAZAŁO SIĘ, ŻE TE DŹWIĘKI SĄ TAKŻE W PRAWEJ KOLUMNIE, TYLKO MNIEJ SŁYSZALNE. :(

Włączyłem teledysk, w którym są trzaski. Zamiast kolum podłączyłem sobie słuchawki i... trzasków nie ma, są tylko na kolumnach. :/

Co tu robić??

Edytowane przez RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi