kiemol Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam wszystkich! Mam nadzieje,że nie powielam wałkowanego już wiele razy tematu?Jeśli tak to sorki!Szukalem tego tematu, ale znalazłem tylko pobieżne infornacje na nurtujący mnie temet. Zacznę od początku Po pierwsze jestem trochę laikiem w tym temacie. Po drugie mam zainstalowanego XP Pro. Po trzecie niedawno złapałem paskudnego trojana, niestety mój stary Norton nawet go nie zauważył. Cóż tak bywa. Trojan m.in. wysyłał z mojego konta spam. Była to taka masówka, ze prawie nic nie mogłem uruchomić na kompie. Zacząłem szukać programu, który mi go wykryje i wywali. Po wielu próbach znalazłem i konika już niet na 100%. Niestety podczas tych wcześniejszych prób namieszałem sobie trochę w systemie. Prawdopodobnie sam powywalałem z Windowsa kilka plików, które tam powinny zostać, a może zrobił to Trojan Wiem,że nie powinienem tam grzebać nie znając się na tym! Kompik śmiga, ale nie tak jak powinien. Widać , ze coś jest nie tak! Nie chciałbym robić formata! Mam więc takie pytanie: Czy jakbym odpalił płytkę instalacyjną z XP i włączył funkcję "Napraw" to naprawi mi to i uzupełni pliki systemowe, które mogłem usunąć? Czy pozbędę się przy tym wszystkich danych i softu, który mam zainstalowany?Nigdy tego nie robiłem, i chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych! Za ewentualną pomoc z góry bardzo dziekuję i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 niestety NIE!! naprawa w XP to znajomosc komend konsoli i reczne usuwanie albo kopiowanie i pare innych rzeczy ^^ jak wiesz co usunales to czesc masz na CD masz tez cache na systemowym drivery itd. ale mozesz tez sprobowac przywracania systemu nie wroze powodzenia :(((((((9 dalej najlepsza metoda to format i instalka ( a na pewno najszybsza :DDDDD ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) no są dwa typy napraw w win xp jedna to konsola odzyskiwania systemu (tylko do drobnych napraw) a druga to taka połowiczna nowa instalka, to znaczy wszystkie pliki systemowe i ich zależności oraz rejestr (cześć systemowa) jest tworzona na nowo ale rejestr (programów i ustawień użytkownika) oraz pliki w Moje dokumenty Pliki programów (poza programami bodącymi częścią systemu) itd... zostaną zachowywane wiec niektóre programy będą działać a niektóre głębiej zakorzenione w systemie prawdopodobnie nie będą działać, sam oceń czy warto inwestować czas Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiemol Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Hej!Sorki ,że dopiero teraz odpowiadam,ale chciałbym podziękować za sugestie. Rzeczywiscie próby naprawy nic nie daly i musiałem zrobić formata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...