floyd Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 witam mam pytanko do czego sluza zaworki w wd raptorze, jeli ktos zna jakis dokladny opis kombinacji zworek to niech napisze z gory dziekuje ps.slabo znam ang. wiec linki na zachodnie strony z opisem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) witam mam pytanko do czego sluza zaworki w wd raptorze, jeli ktos zna jakis dokladny opis kombinacji zworek to niech napisze z gory dziekuje ps.slabo znam ang. wiec linki na zachodnie strony z opisem ... słaba znajomość angielskiego nie usprawiedliwia, mi znalezienie informacji zajęło dokładnie kilka sekund ! obrazek wymaga pewnego wyjaśnienia dla dysków bez zworki SSC jest włączona po włożeniu zworki dla dysków ze worką SSC jest aktywny bez zworki SSC: wymaga obsługi ze strony BIOS SSC: nie robi nic poza zmniejszeniem emisji EMI co czyni urządzenie zgodne z regulacjami FCC coś jak funkcja spectrum spreed w BIOS PM2: jest chyba jasne, pozwala na kontrole prędkości obrotowej jak samego okręcenia się talerzy, przez odpowiednie komendy docierające do dysku, wysyłane przez kontroler, zwykłe biurkowce tego nie wykorzystają, bo i po co OPT1: starych raptorów nie dotyczy PS. sugeruje ruszyć szarzyzna, po coś jest i poszukać Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 drogi kolego niestety ale nie posiadalem sprawnego kompa zeby samemu sobie wyszukac ps. dziekuje za troske Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...