kbzium Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 dzis zmienilem na chwile (na test pamiec z Kingstona 400MHz clk3 512mb na specteka 128mb clk2 266MHz) Przedtem mialem problem taki: mam celerona d 2.4 GHz na płycie asrock p4v88+ (syf do podkręcania). Na kingstonach jedzie komp na 167 bez problemów, a o dziwo na 168 już sie nie odpala. Na płycie mam blokady pci/agp (częstotliwość na pci wynosi 41,5 MHz). Powiedzieli mi, że dlatego nie da się wskoczyć na wyższe fsb, że nie mam tej blokady i nie moze już wskoczyć na wyższą pci. ale.... włożyłem inną pamięć (tą, co pisze na górze) - i o dziwo komp włącza się na fsb 200 - dla mnie to specjalna częstotliwość, bo wskoczy dzielnik 1/6 i bede mial prawidlowa częstotliwość na pci i 3,6 GHz na kompie. W biosie na fsb 200 pokazuje że jest 2,4GHZ przy post messages(zamiast 3,6), ale po odpaleniu windy pokazuje 3,44!!!???? co jest? Temperaturka ta sama w idle co zwykle. (na 3.0) jak dam w biosie na fsb 201 lub wyżej, to w post jest prawidłowo (czyli 201 i 3,61GHz), a windzie pokazuje 3,36GHz (i 188MHz)????!!! dlaczego w post pokazuje że jest 201 MHz FSB i 3,61GHz (tak ustawiam), a po wejściu do windy FSB obniża się do 188MHz (i do 3,44GHz)????? I dzielnik też jest ten sam, co na 133, czyli 1/4, a na pci jest wtedy 47MHz!!!!! Nic się też nie psuje.... ?????????????????????? co Wy na to??? jak zrobić tak, żeby dzial na fsb 200 i wskoczył dzielnik 1/6 dla pci/agp??? Dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 miałem to samo!!!!!!!!!!!!!! Gdy dawałem zawsze powyrzej fsb 179 do widziało go jako 3223mhz. NIe wiem czego to sprawa, jak dawałem fsb 200 to dzielniki PCI/AGP powinny ustawic sie na domyślne. Długo z tym walczyłem az wyminiłem płytke. Słyszałem ze te kręcenie moze blokować ten cały Hybrid Booster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 on też, ale to wydaje się być winą tego, że proc ma za małe napięcie na więcej MHz, a płyta nie zmienia tego napięcia (nie można)... chyba jakby zwiększyć napięcie, to wtedy pójdzie na 200.... ale dziwne, że moje kingstony nie chcą iśc na 168 (???), może to coś z pamięcią? na 200MHz (fsb), ustawiam pamięc na 133MHz i do tego jest dodawane podzielone odpowiednio fsb... wtedy komnp się nie chce odpalić (czarny ekran) dziwne, że na innych pamięciach da się ustawić 200... jakby znaleźć moddowanego biosa.... to podobno tylko ograniczenie biosu, a nie płyty czy chipsetu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...