Skocz do zawartości
Adamek86

Laptop, Wi-fi I Pytanie :)

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Chyba sie zdecydowałem na Asus A6L B003 cena to 3000 jak myslicie czy komputerek jest OK ? Jakie ma minusy ?

Jeszcze pytanko co do wi-fi. Moge udostępniać sobie bezprzewodowo z kompa stacjonarnego net do laptopa ? Czy poprostu dostawcy netu mnie zniszczą po godzinie od podłączenia ? :) Ew. opcja ze switchem chyba nawet lpiej bo stacjonarny może byc wyłączony ale jak zrobić żeby stacjonarnemu kabelkiem a laptopowi przez wi-fi ? Jakie urzondzonko :>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To poprostu siec LAN w mojej moejscowosi zakładana przez miejscową firme. Ale sęk w tym ze niewiem czy tak można robić i co z numerami IP... mam tylko 1 :). Myśle że oni sie mogą o to wkurzyć :/

A co sądzicie o tym laptopie :P ?

Nie wqrza sie bo nie beda miec o tym bladego pojecia , swoje IP ( Mac adress ) ustawiasz w routrze a na dwoch kompach bedziesz mial IP z klasy wewnetrnej przydzielane dynamicznie przez router.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bylbym tego taki pewien, admin wykryje podzial lacza w wyniku zmiany TTL.

Oczywiscie jest to mozliwe , ale z doswiadcenia wiem ze nie wnikaja oni w takie rzeczy. Zauwaz na forum wszyscy to robia i nikt do tej pory sie nie skarzyl ze zostal upomniany przez Zlosliwego :D Admina.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi