Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 poczytajcie o super configu Allena3 w topicu 3D MARK 2001 kto da więcej, wszystko się wyjaśniło. Nom niezle zakrecilem co? hehehe prawie kazdy gdzie bym nie wlazl na forum t osie o 3dMARKA tzn o wynik pyta :) to nie pitol tylko daj linka do compare bo tak to sobie mozesz pisac ze masz nawet 30000pkt w 3dmarku Ja takiego sprzetu nie mam, nie stac mnie na cos takiego oprócz dysku bo takowy posiadam i tyle Ale o RAdku 8500 mielismy w tym temacie gadac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Po prostu taki se podpis walnalem i tyle ludzie rozne rzeczy pisza a czy to musi byc prawda? to jak z tym linkiem i configiem?? no to jak :ciulasz czy napisałes prawde?? ps.koło pyty mnie tam lata twój sprzęt tylko jestem ciekaw czy piszesz prawdę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Ja takiego sprzetu nie mam, nie stac mnie na cos takiego oprócz dysku bo takowy posiadam i tyle Ale o RAdku 8500 mielismy w tym temacie gadac to zdupiaj stad-nie ma miejsca dla <span style="color:red;">[ciach!]</span>iarzy i kłamczuchów ps.jak mozna byc takim osłem i na forum chwalic sie sprzetem którego sie nie ma, wiedzac ze co niektórzy użytkownicy beda sie pytac o rózne rzeczy, np. jak ja o compare Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 nie przyszedlem tu szpanowac. Po prostu taki se podpis walnalem i tyle ludzie rozne rzeczy pisza a czy to musi byc prawda? poprostu no coment, kolejny małolat który strasznie się zna i wszystkim doradza a sam kofiga ma z księżyca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Eh trza bylo to na inteligencje wziac a nie na glupiego , przeciez jasne jest ze w Polsce XP2800+ nie ma a poza ty m po co sie tak denerwowac przeciez sie nie pali a w podpisie tomoglem i walnac ze wszyscy forumowicze to sie ... siedza ale po co mialem wiekszy ubaw z tego sprzetu niz z tamtego b oprawdopodobnie bym dostal bana. tak a'propos to nie jestem jak to Ty okresliles "<span style="color:red;">[ciach!]</span>iarzem" rozumiemy sie . Na OC sie znam i nie mykaj tak aj tez ci moge nie wiezyc ze w domu masz taki sprzet w domu Xp1900+.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Eh trza bylo to na inteligencje wziac a nie na glupiego , przeciez jasne jest ze w Polsce XP2800+ nie ma a poza ty m po co sie tak denerwowac przeciez sie nie pali a w podpisie tomoglem i walnac ze wszyscy forumowicze to sie ... siedza ale po co mialem wiekszy ubaw z tego sprzetu niz z tamtego b oprawdopodobnie bym dostal bana. tak a'propos to nie jestem jak to Ty okresliles "<span style="color:red;">[ciach!]</span>iarzem" rozumiemy sie . Na OC sie znam i nie mykaj tak aj tez ci moge nie wiezyc ze w domu masz taki sprzet w domu Xp1900+.... przeciez napisałem ze jebie mnie równo co Ty tam masz tylko szlag mnie trafia jak koles ssie z palucha i jeszcze zabiera głos w topicu o 3dmarku fuuu-nienawidze kłamczuchów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 fuuu-nienawidze kłamczuchów ja też Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savage Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Wszystko ładnie tylko dlaczego gadacie przez półtorej strony o jakimś gościu, który walnął sobie sprzęta z głowy ... zbluzgajcie go na innym topic'u ... Wszystkim , którzy próbowali doradzić : wielkie dzięki. Poczekam z tydzień i pojadę po nowym roku na giełdę do Katowic, obakam ceny i kupię zapewne jakiegoś Herculesa 8500 :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 tez Was pogielo ; a co mnie obchodzi, co kto sobie napisze w configu - wolny wybor , jak dla mnie moze byc zestaw zlozony z 1000 komputerow atari 65 xe sprzezonych w siec z przetwarzaniem rozproszonym :-) idzcie strzelcie sobie browara :P poza tym temat tego postu jest calkiem inny, ale tak na marginesie :P a co do tego Herca to jestem ciekaw ceny na gieldzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 tez Was pogielo ; a co mnie obchodzi, co kto sobie napisze w configu - wolny wybor , jak dla mnie moze byc zestaw zlozony z 1000 komputerow atari 65 xe sprzezonych w siec z przetwarzaniem rozproszonym :-) idzcie strzelcie sobie browara :P poza tym temat tego postu jest calkiem inny, ale tak na marginesie :P a co do tego Herca to jestem ciekaw ceny na gieldzie :) mnie to równo jebie jak napisałem wczesniej ale jak koles dokładnie ssie z palucha swoje wyniki w czyms tam i chwali sie na prawo i lewo a poproszony o linka pisze co pisze to wybacz , ale dla mnie jest koles niepowazny i lamer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ja z przyczyn odemnie nie zależnych musiałem przejść na g4 i w sumie n ie żałuję. Obraz praktycznie niczym się nie różni a karta jest wydajniejsza. Moge polecić msi g4 ti 4200 z około 600 zł. radeona się nie opłaca kupować...... bo później go już nie sprzedasz i duzo stracisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nom Quest widze ze tak ja ja se Ti4200 kupiles, spox karta. Jesli chodzi o R8500 to na pewno jest od niego wydajniejsza, takze proponowalbym tez zakup Ti4200 ale jesli forumowicz chce kupic R8500 to mu nie wolno bronic. Poza tym ceny na giełdzie sa tańsze a w niektorych wypadkach nawet bardzo duzo. To by bylo tyle co do RAdka. Teraz do tych obrazalskich, którzy nie potrafia sobie do mysli dopuscic, ze wolnosc slowa obowiazuje, takze na tym forum jakbyscie nie wiedzieli... nie jestelm lamerem bo tego nie toleruje a co do konfigu mojego to sporo tego bylo i niewarto o tym gadac wg mnie moznabylo kulturalnie powiedziec ze "jeslibys mogl to zmien swój podpis bo sie ludzie beda czepiac". Wtedy no problem zmienilbym i po klopocie a tak to nie wiem czy to zrobie, moze dlatego ze wy jestescie lamerami skoro chcecie sie pochwalic swoimi osiagnieciami i konfigiem> Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Moge polecić msi g4 ti 4200 z około 600 zł. radeona się nie opłaca kupować...... bo później go już nie sprzedasz i duzo stracisz. Jeśli o wydajność chodzi to jest to różnica rzędu 10-15% czyli jak kogoś rajcuje 10fps więcej to gratuluje. Obie karty starcza na taki sam okres czasu wygodnego grania. Do tego o ile pamiętam DOOM3 lepiej chodzi na ATI. A jesli o sprzedanie chodzi to z tym nie ma problemu teraz to idzie jak cieple bulki i za rok tez beda, bo zawsze jest tak, ze kogos nie stac na najnowsza karte, a strate wartosci to poniosa osoby z GF4 TI4200 choc by 600zł za MSI jeszcze nie dawo ta karta bylo po 700 a za rok to 400-300? A radeon przy 400zł bo tyle kosztuja bedzie po 200-300? Więc strata wartości jest taka sama. Ja bym wybrał Radeona bo jesli nie widac roznicy to po co przeplacac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 A Tz ynowz swoje... :) Fakt roznica jest mala ale 10 czy 15% ndla niektorych wiele znaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 zaraz wpadnie jakis gosciu i powie mialem 8500le i w q3 mialem 200fps i mi troche cielo zmienilem na ti4200 i teraz jest spx mam 220fps wow teraz mi sie nic nie tnie :P a tak na powaznie to zalezy z takim procem jakiego masz roznica pomiedzy 8500 a Ti4200 bedzie siegac tylko od 5-10proc w sumei tak jak ktos powiedzial tak samo dlugo pograsz na 8500 jak na Ti4200 i teraz tylko sie zastanow czy np musisz miec wlaczone wygladzanie krawedzi ktore jak wiadomo jest dosc z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e w radeona <9500 )): i za duzo sie traci ale za to filtrowanie x16 tu roznice widac od razu a przy wygladzaniu to taki bardzie szpan no i jeszcze jak zalezy ci ( w twoim przypadku na <=1000pkt w 3dmark2k1 ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie no wiesz jak komu sie spodoba ja tam mam wieksza wydajnosc z 1,4 antkiem na Ti4200 niz na R8500 bym mial, i teraz wiekszosc co kupuje AMd to XPki bierze a wiadomo ze przy nich to ATI ciezej troszke chodzi od nVidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 ja mam radka herca 8500 le i tez mam 10k w 3dmarku wiec coz moge powiedziec 430zl (nowka) z allegro i tez sie da wyzylowac ladnie :P a roznica 430zl do 600zl to dla mnie juz sporo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nom wiesz roznica to jest spora ale wydajnosc tez do 10% roznicy dochodzi, na dluzsza mete to sie bardziejRadka oplaci kupic bo troche ta karta wytrzyma i keszy se zaoczedzisz na nowsza i lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja nawiąrze do wypowiedzi Questa dlaczego uwazasz ze Radeona 8500 trudno sprzedac??dlatego ze jest mało znany??jezeli ktos chociaz troche sie interesuje komputerami to napewno bedzie wiedział co to jest Radeon 8500 bo taki co tylko od kolegi słyszy ciągle Geforc i Geforc to jak sie go zapytasz jakiej firmy ma karte graficzna to on mówi ze Nvidia no to wybacz :? a prawda jest taka ze Radeon 8500 pod niektórymi a moze i nawet wieloma względami wyprzedza Geforca Ti 4200 a pamiętajmy ze Radeon jest duzo starsza konstrukcją niz dzeicko Nvidi.Prawda jest taka ze Nvidia zrobiła z klientów debili poniewaz podkreciła tylko troche rdzeń i w sumie torszku podrasowała Pixel i Vortex Shader a nawet nie wiem czy za to sie wzieła a Radeon 8500 wyszedł prawie równo z Geforcem 3 i nadal jest w czołówce więc nie gadajcie ze Radeon to syf czy coś w tym stylu!! DZIĘKUJE ZA UWAGE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no wlasnie - kazdy swoje - setka do setki i juz czlowiek dochodzi do pulapu ceny geforce'a fx :PPP geforce 4 ti 4200 to min . 600 zl nie ma sie co oszukiwac :-/ ja tez szukam r8500 le w cenie ok . 460 zl, ktory mialby dobra jakosc obrazu 2D wiec najlepiej Hercules :) a jak nie znajde to niestety pozostanie mi r9000 :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Tylko nie R9000! to badziewie gorszy od R8500 kup lepiej R9100 bo to poprawiona wersja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 no wlasnie - kazdy swoje - setka do setki i juz czlowiek dochodzi do pulapu ceny geforce'a fx :PPP geforce 4 ti 4200 to min . 600 zl nie ma sie co oszukiwac :-/ ja tez szukam r8500 le w cenie ok . 460 zl, ktory mialby dobra jakosc obrazu 2D wiec najlepiej Hercules :) a jak nie znajde to niestety pozostanie mi r9000 :-/ szukaj na allegro. ja swojego herca kupilem za 420 zl oem + 10 zl przesylka. zadowolony jestem jak malo kiedy :P :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 R9100 taaaaaaa zmienili napisy na pudelku ale mi to poprawa a co sadzicie o tej karcie bo cena mi odpowiada tylko nie wiem jak z jakoscia obrazu a jestem na tym punkcie wrazliwy bo jak dotad to nic nie pobije mojej starej ATI (no chyba ze Matrox) a co sadzicie o tym - jak z jakoscia obrazu???? a moze inaczej sprecyzuje pytanie - jakie firmy oprocz Herca polecacie? R8500 le by Supergrace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja sie przymierzam do kupna radka 9700 a co do 8500 to bardzo dobra karta mialem kilka dni w kompie i musze powiedziec ze sprzet niczego sobie. Co do gf to tez cool sprzecik. Jezeli mial bym kupowac to bym kupil radeona bo ma lepsza jakosc obrazu no i jest tanszy. I ma genialna jaksc tv outa wiec mozna cos w przyszlosci pokombinowac. A co do wydajnosci to watpie zeby te 5-10 % robilo komus tak wielka roznice no chyba ze chcemy sie pochwalic ile mamy 3d markow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 R9100 taaaaaaa zmienili napisy na pudelku ale mi to poprawa a co sadzicie o tej karcie bo cena mi odpowiada tylko nie wiem jak z jakoscia obrazu a jestem na tym punkcie wrazliwy bo jak dotad to nic nie pobije mojej starej ATI (no chyba ze Matrox) a co sadzicie o tym - jak z jakoscia obrazu???? a moze inaczej sprecyzuje pytanie - jakie firmy oprocz Herca polecacie? R8500 le by Supergrace taka karte zamontowalem 3 kumplom w ich budach. ja nie wiedze roznicy w jakosci wyswietlania super... i mojego herca tv-out tez ladnie pracuje. wszystkie 3 karty byly na pamieciach hynixa 4ns czyli tak jak moj herc. nie wiem jak sie kreca bo wole nie majstrowac przy nieswoim sprzecie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Nie moge sie wypowiedziec co do innych firm bo pracowalem na tym od Herculesa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Den jak zmodyfikowales BIOS w swoim Hercu??? :) bo widze 300 na 300 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_k...klonow&strona=9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 limerro biosa moge ci wyslac bo on prodkreca na tym biosie ktorego ja dostalem normalnie w pudełq ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Den jak zmodyfikowales BIOS w swoim Hercu??? :) bo widze 300 na 300 :) wiec bios jest jakis dziwny bo w standardowych iustawieniach mojego herca wyciagam mniej 3dmarkow ale jak puszcze 300/300 to mam wiecej pkt niz na maksymalnie wykreconym orginalnym biosie. timingi pamieci w radedicie ustawilem na ultra, a taktowanie 300/300 ten bios jest jakis dziwny ale wyciagam na nim 10k w 3dmarkcie 2001se bez artefaktow. na orginalnym biosie wyciagalem jakies 700 pkt mniej po maksymalnym podkreceniu rage 3d (300/260). teraz krece biosem, nie bawie sie rage 3d :P ten bios ma jakies inne taktowanie pamieci, niestety nie wiem na czym ono polega :? szkoda, ze nie ma jakis bardziej rozbudowanych edytorow biosu bynajmniej nic mi o takowych nie wiadomo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...