let Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Kupiłem sobie kilka miesięcy temu procesor na allegro. Trafił mi się P4 530j 3GHZ 1MB FSB 800 Prescott LGA775 - całkiem ładna zabawka. Niby wszystko jest ok ale chciałem sobie wypróbować nową wersje SystemMechanica (6) i zabrałem się za testowanie wersji triall. Wszystko widać na screenie wg. programu mam Celerona:) Sprawdziłem też triallem programu TuneUP2006 i oba programy w danych procesora widzą to samo. Czy to jakiś żart czy mam podróbkę? FSB 800 się zgadza i Cache 1 MB też oraz napięcie ale nazwa kodowa oraz procesora bije po oczach. co do O/C procka to niby powinien iść na 3.7 na std. v ale mi już przy FSB 210 zdarzają się błędy stopu. http://www.rapidshare.se/dev/view2.php?id=964164 ma ktoś może jakieś objekcje? ?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam. Kiedyś czytałem podobny post i jednak okazało się że była seria procków (jakiś odpad technologiczny) które były "dziwnie" opisane inną czcionką itp. Moja rada sciągnij sobie jakieś fotki blach prescota i porównaj ze swoim wynalazkiem, kontroluj rodzaj napisów wygląd. Dla mnie podziw masz stalowe nerwy NIGDY nie kupuję TAKICH podzespołów (Kosztownych) na allegro, chyba że na wizji i mam opcję spr. sprzętu. Powodzenia. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) nie widzę problemu poza jednym, ale nie dotyczy procesora a mianowicie użytych programów, do identyfikacji używa się jedynie naj nowszej wersji programu CPU-Z (który notabene pokazuje prawdę na zrzucie) procek jest w wersji rdzenia E0 która kreci się wyśmienicie, ale procesor nie pracuje sam, potrzebuje dobrej płyty, pamięci i stabilnego zasilania widać nie spełniasz któregoś z tych warunków ? albo nie zaznajomiłeś się z tajnikami podkręcania, tak czy inaczej zapraszam do FAQ żeby nie było wątpliwości program: SystemMechanic się MYLI CPY-Z pokazuje PRAWDĘ Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
let Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 też podejrzewałem że te oba programy się mylą ale wolałem żeby ktoś to potwierdził lub zaprzeczył. kupiłem ten procesor od dobrego sprzedawcy:) ram do kręcenia mam doby, zasilacz też, tylko płyta powinna być pominięta milczeniem:) ASROCK PT880 DUAL Dlaczego kupiłem tą płytę? Miałem karte graficzną na AGP i moduły DDR2, wiedziałem że kupie x800PRO na pci-x i pozbęde się starej grafiki ale nie odrazu. W sumie wszystko działa tyle że na 3.3 GHZ winda się nie ładuje a na 3200 wystepują już błędy stopu przy pracy. Kupiłem Gigabyte rocket Cooler za ponad 100 zł i nici z kręcenia dopuki nie kupie jakiejś dobrej płytki. Cieszę się jednak że nie dostałem "balerona" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...