Albi_On Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) troche pleksi,klej kropelka, arctic cooling, 2xśróbki i godzinka pracy i teraz najgłośniejszą rzeczą jaką słyszę jest hdd Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Albi_On Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 fajny patent i dobre wykonianie, ale raczej nie ten dział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 wykonane super... bardzo estetyczne, ale jak dla mnei a duze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja pamietam kiedys zrobilem sobie taki eksperyment na gainwardzie 6800, gdzie zdemontowalem oslone ze stockowej turbinki i dodalem wentyl chodzacy na 2500RPM na ramieniu. Przy otwartej budzie temp byly wyraznie wyzsze niz na maxa chodzacym chlodzeniu defaultowym :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Troszke dużo slotów pci zajmuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Barthezzo napisał(a): Troszke dużo slotów pci zajmuje ;) Duzo = wszystkie :) Dodam ze to "ramie" bylo tak ''genialnie pomyslane'' ( :) ), ze mozna je bylo nakrecac na sledzie karty i w sumie pochlanialo 1 slot pci. Nadmuch dokladnie bezposrednio nad radiatorkiem, a mimo to wydajnosc gorsza niz na stocku. te radiatorki jednak lepiej spisuja sie jak dmucha w nie turbina od boku w tunelu powietrznym z 5000rpm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 a nie lepiej bylo by to zamontowac odwrotnie? tak zeby gorace powietrze bylo wywiewane przez sloty? bo teraz ogrzane leci ci do srodka budy :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Chlodzenie jak chlodzenie, ale ja widze ze Ci sie plyta glowna konczy, powinienes wymienic te kondensatory przy PWMach bo puchna, nie masz przypadkiem niekontrolowanych restartow? Pozdro Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 wymien te kondensatory bo zaraz walniesz temat ze komp ci sie wiesza a to bedzei przez nie :) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartol_krk Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 ja polecam moj sposob, czyli na ramieniu przykrecic wentyl 12cm chlodzi cala karte. na 5-7V nieslyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Cytat Troszkę dużo slotów pci zajmuje icon_wink2.gif nie wszystkie bo w ostatnim na dole mam kartę muzyczna Cytat a nie lepiej było by to zamontować odwrotnie? odwrotnie próbowałem ale za mało miejsca , poza tym zasłoniło by pamiątki na karcie a planuje pokroić to i zamontować na kościach Cytat Chłodzenie jak chłodzenie, ale ja widzę ze Ci się płyta główna kończy, powinieneś wymienić te kondensatory przy PWMach bo puchną, nie masz przypadkiem niekontrolowanych restartów?kondensatorki były takie od początku i nie było dziwnych restartów (płyta ma już ponad 2 lata) Cytat ja polecam mój sposób, czyli na ramieniu przykręcić wentyl 12cm chłodzi cala kartę. na 5-7V niesłyszalnymam 12x12 wentyl ale wystał poza kartę i żeby wyjąc kartę trzeba było go odkręcić najpierw a teraz chłodzenie schodz z razem z karta ps. tak tez jest niesłyszalny bo wentyl jest z termistorem, jest zdala od ciepła i chodzi na minimalnych obrotach do tego fortron z 12cm wentylem i artctic cooling na procku, teraz jedyne co słychać to prykające głowice w dyskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 a to moje ;) http://www.mod-planet.com/forum/viewtopic.php?t=1075 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) powiedz jeszcze jak z temperaturą Edytowane 14 Stycznia 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 muciek napisał(a): a to moje ;) http://www.mod-planet.com/forum/viewtopic.php?t=1075 Nie wiedzialem ze masz zaciecie stolarskie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 A jak plexi wyginałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 to byla cienka pleksa ok 1-1,5mm wiec z wygieciem nie bylo problemu a ostre zagiecie przy wiatraku potraktowalem zapalniczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) @Albi_On ja mam takie pytanie do ciebie - mianowicie interesuje mnie sposob mocowania tego gornego radiatora - on wisi powietrzu czy lezy sobie tak na cukierkach od GPU ? czy moze jest cos pomiedzy PCB a spodem radiatora? a co do samego chlodzenia to bardzo ladne i poprawnie wykonane - sam pracuje w podobny sposob wycialem prowadnice od slotow PCI i akurat zmiescil sie tam wiatrak 80 - wciaga powietrze z zewn. chlodzi grafe, chipset a jak sie go podkreci do halasliwego stanu to owiewa jeszcze dysk :) to malo pomaranczowe w lewej czesci zdjecia to wlasnie ten wiatrak ;] Edytowane 15 Stycznia 2006 przez kanathea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 na karcie jest taki aluminiowy krzyzak (do czarne na zdjeciu) a radiator zamocowalem za pomoca pasty + kleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 kanathea napisał(a): http://konto.bydgoszcz.wsinf.edu.pl/~kanat...k/pentagram.jpg A to nowosc dla mnei - takiego chlodzenia chipsetu jeszcze nie widzialem :blink: Tylko taka opcja zdaje sie tylko realna jest na nf3, bo na 4 juz koliduje z grafą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) @aerial - i to jeszcze nie na wszystkich na niektorych abitach da sie upchnac xc80 i zalmana vf700 no i jak widac na dfi tez sie udalo :) of corz mowa o nF3 bo z 4 to faktycznie problem Edytowane 16 Stycznia 2006 przez kanathea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Świetny pomysł Albi_On. Na moim x800 Fireblade jest takie hałaśliwe coś: Chciałbym usunąć oryginalny plastik, zrobić obudowę z plexy na wzór Twojej i zamontowac na końcu wentyl 80mm. Mam tylko pytanie - jak to wygląda z temperaturami? Wzrosły, czy spadły po zamontowaniu tego tunelu w stosunku do standardowego chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 bardzo fajny pomysł i dobre wykonanie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Nice...podoba mi się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 a jak temperatury! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 victor89 napisał(a): a jak temperatury!Odpisz, bo w końcu pomyślimy, że Ci karta graficzna spłonęła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 chyba spłonęła bo nic nie pisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a i jeszcze jedno, te miedziane żeberka chłodzone przez wentyl to się kurzą bardzo, jak zdejmowałem to ze swojego radka to aż sięprzeraziłem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 co to temperatur to spadla o 1-2 stopnie ale nie o temperatury mi chodzilo tylko o cisze zamierzam teraz przerobic wtyczke (obecnie wentylar jest podpiety do mobo) i zasilac wentyl z karty oraz usunac termistor z wentyla i kontrolowac obroty programem/monitorem dostarczonym z karta graficzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Albi_On napisał(a): na karcie jest taki aluminiowy krzyzak (do czarne na zdjeciu) a radiator zamocowalem za pomoca pasty + kleju hehe dzisiaj zakładałem blok na tej karcie i musiałem zdjąć krzyżak - okazało się, że jest z plastiku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 malkstons napisał(a): hehe dzisiaj zakładałem blok na tej karcie i musiałem zdjąć krzyżak - okazało się, że jest z plastiku :D aż nie mogłem uwierzyć wiec specjalnie wyjołem kartę z kompa i zadrapałem ten krzyżak :-| u mnie jest aluminiowy (w każdym bądź razie metalowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...