Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

j.w potrzebuje czegos do pogrania w nowsze produkcje bo poczciwy AC97 wysiada . NIe jestem melomanem dlatego wystarczy mi cos normalnego :) Wiekszosc ludzi tutaj poleca SB A2 OEM ktorego juz nie ma w sprzedarzy (pozatym chcialbym kupic cos na miejscu) . Do wyboru mam SB Audigy SE i SB Live 24bit . Po przewrtowaniu stronki Creative nie znalazlem pomiedzy nimi zadnej roznicy dlatego was sie pytam co warto wybrac ? BTW czy oplaca sie dorzucac do SB Audigy SE Value ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta te "brak towaru" syci 8) POzatym juz kupilem Audigy SE i mi styka dalem za nia 105 zl wiec luzik :)

Heh a co miałem ci ją do domu przynieść??

Z tego co się orientuje to Audigy SE to kastrat i jest raczej odradzany, wersja OEM jest dużo ciekawszą propozycją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Audigy SE to shit, ja mówiłem o SE

Hehe na jakiej podstawie tak sądzisz ?

porównywałem ze zwykłym audigy 1 i grają tak samo...jedynie w fajerwerkach jest gorsza (których ja nie używam :wink: ) dla mnie ważny jest świetnej jakości dzwięk a taki niewatpliwie generuje SB Audigy SE, jeżeli mówisz że SE to shit to to samo jak byś powiedział Audigy 1 to shit..heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe na jakiej podstawie tak sądzisz ?

porównywałem ze zwykłym audigy 1 i grają tak samo...jedynie w fajerwerkach jest gorsza (których ja nie używam :wink: ) dla mnie ważny jest świetnej jakości dzwięk a taki niewatpliwie generuje SB Audigy SE, jeżeli mówisz że SE to shit to to samo jak byś powiedział Audigy 1 to shit..heh

Nie jestm pewien ostatnio wypadłe troche z obiegu ale

1. Audigy 1 pod brzmiał niemal identycznie jak SB Live, A2 to już zupełnie inna bajka

2. Audigy SE wygląda jak SB Live 24 bit podobne PCB, i podobna. ta sam prawie cena, tak więc domyslam się iż wszystkie jego efekty są podobnie jak w Live 24 czy Audigy LS kreowane przez soft, w porównaniu do np A2. lub A1 Es w których dokonuje się to sprzętowo, czytaj większa wydajnośc w grach, jeżeli tak jest to rzeczywiście A2 Se to shit w porównaniu do Oem-ki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra shit czy nie shit g@wno mnie to obchodzi ona i tak zastepuje integre a ja nie mialem ochoty uganiac sie za Swietym Graalem jak krol Artur . Wszystko dziala bez problemu jednak nie moge zainstalowac nowych sterow do niej ani zadnych kxow . Wywala ze nie mam tej karty . Probowalem z wszystkimi wersjami na stronie producenta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi