Skocz do zawartości
coldfire

Radek Sapphire X700pro - Niskie Wyniki W 3dmarkach (3dmarkach05 - 1200pkt!)i W Grach...:((

Rekomendowane odpowiedzi

Fredus - zwracam honor. Gdy bawiłem się omegami włączyłem filtrowanie... I zapomniałem wyłączyć przed testem:))

Jednak miałem troszke racji :wink: a wracając do problemu to mimo może oprócz tego filtrowania co miałęs właczone masz włączone cos jeszcze co zwalnia grafe.... pobaw sie w opcji Direct 3D moze to cos da, ale mimo wszystko wynik cos mały :?

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to winę ponosi niemarkowa płyta...Polecam kupić jakąś porządną na NF2 (może zmiana pamięci i Dual Channel??), bo jeśli to ma KT133 to się nie dziwie, że mało pkt. w 3dmarkach. :)

Chociarz to w sumie chyba KT400 sądząc po nazwie (ale Jetway...)

Edytowane przez vvob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj pierwszy post na Tweaku heh

Wiec tak coldfire- mam X700 AGP(zwykla wersja), wlozony w plyte glowna na VIA KT600 i mialem przez chwile taki sam problem. Tak wiec chyba moge pomoc. Wylacz w BIOS'ie koniecznie(!) opcje Fast Writes. Jak po wykonaniu tego wrocisz do Windows, to sprawdz w zakladce CCC SMARTGART, czy jest juz OK. Jesli nie, to zainstaluj ponownie sterowniki do karty graficznej i plyty glownej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno spowalnie plyta i procesor, szczegulnie plyta,

Apropo spowalniania kart graficznych przez plyty, niedawno mialem Abita Kv7-v(kt600) wlozylem do niej XP-M2500+@2300Mhz i x800xt pe i okazalo sie ze porazka Nfs Most Wonted, F.E.A.R, ciely strasznie w Most Wonted nie bylo mowy o graniu na Full Details (srednia FPS okolo 28klatek). Po zmianie mobo na An7(jak w podpisie), Komp dostal takiego kopa ze szczeka opada. Most Wonted FPS srednio 40-45, Doom 3 timedemo demo1 87FPS, na starym mobo okolo 60FPS. Ogolnie przyrost mocy w grach okolo 30%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Wyłączenie "Fast Write" nic nie daje.

W sklepie doradzili mi, żebym zaistalował GARTa.

Podobno jest to na płytce ze sterami do płyty głównej, ale ja nic takiego nie widzie.

Byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś doradził skąd to ściągnąć, jak zainstalować i... wyjaśnił co to dokładnie jest:)

Z góry dzięki i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... GART to taki sterownik odpowiedzialny za komunikacje szyny AGP miedzy mostkiem polnocnym plyty glownej, a karta graficzna. Bez tego AGP nie bedzie dzialac prawidlowo. Juz za Windows 98 trzeba bylo go stosowac, bo inaczej nici z grania (wtedy bylo wiecej z tym problemow). Kiedys GART osobno sie instalowalo. Obecnie GART wchodzi w sklad drivers pack'a. W tym przypadku chodzi o komplet do starych chipset'ow VIA, a wiec wejdz na

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...ID=1&CatID=1070

sciagnij wersje 4.43 (jest na samym dole stony) i zainstaluj poprostu.

Na plytce CD do mobo tez jest pack, ale nie wiem w ktorej wersji, wiec zrob jak pisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi