Skocz do zawartości
yacenty

Moje Wc Rev1.1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

wlasnie skonczylem skladac i testowac WC

moj zestaw to:

X4pro.pl - X3N beta

eheim 1048

kadet plus 2 zalmany f2

weze eheim 12/16

rez innovateka

fotki na razie sa tutaj:

http://www.skowronscy.com/galeria/index.php?imgdir=wc

sorki za jakosc zdjec ale sa wrzucone prosto z aparatu, pozniej je poprawie

mam 2 problemy:

1. zaginajacy sie waz przy trojniku - jak to rozwiazac? dac dluzsze weze od bloku do trojnika?

2. szumiaca pompka - nie dosc ze buczy to jeszcze slychac bardzo mocny szum wody co zrobic z tym szumem? bo na buczenie to podkladam husteczke a jutro skomponuje jakas gabke.

co sadzicie o tym zestawie? w gre nie wchodzilo ciecie obudowy bo to wc jest tylko na chwile (max 2 miesiace)

czekam na wasze komentarze

pozdrawiam

YacentY

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o zestaw... zmien chlodnice!

co do problemow... jak pokazesz jak sie zagina to ktos odpowie...

co do szumu, odpowietrz pompke a pod 'tylek' wsadz jej antydrganiacze :P (guma, gabka cycus)

--------

edit

sorki nie zauwazylem 2 strony:

zaginanie... wogole sie zastanawiam po co Ci 3 krocce w CPU... ale kazdy ma jakies fetysze... wydluz weza troszke powinno pomoc

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o zestaw... zmien chlodnice!

zaginanie... wogole sie zastanawiam po co Ci 3 krocce w CPU... ale kazdy ma jakies fetysze... wydluz weza troszke powinno pomoc

1. co z ta chlodnica nie tak?

2. jesli idzie o blok to jest to zestaw przejsciowy - dla przetestowania bloku - docelowo to pojdzie do kompa ktory mam w sigu i bedzie blok na gpu i nb wiec bedzie jak znalazl

tez myslalem nad wydluzeniem wezy do trojnika, ale nie bylo juz czasu:)

moze dzis a moze pozniej

dzieki za komentarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz jej zmieniac to w srodku ja zainstaluj tylko nie poziomo ale pionowo bedziesz mial z glowy wystajace rurki i nie beda ci sie weze zaginac ... wlotami do forntpanelu obudowy zainstaluj ( tylko jak ja przymocowac do boku obudowy + przydalyby sie jakies dziory w boku tez )...

wytarl bys chociaz kurz :lol2: w tej budzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie chcesz jej zmieniac to w srodku ja zainstaluj tylko nie poziomo ale pionowo bedziesz mial z glowy wystajace rurki i nie beda ci sie weze zaginac ... wlotami do forntpanelu obudowy zainstaluj ( tylko jak ja przymocowac do boku obudowy + przydalyby sie jakies dziory w boku tez )...

wytarl bys chociaz kurz :lol2: w tej budzie

po co?

jak ten komp juz poszedl za szafe, wkurzyla mnie ta pompa i ogolnie tamten wolniejszy komp,

jak sie przesiade na to co mam w sigu to kupie porzadna chlodnice z porzadnymi wentylami i wtedy wszystko ladnie wcisne do kompa :)

grunt ze przy 2 zalmanach temp po godzinnym stresie 32-33st

wydaje mi sie niezle :) jeszcze gdyby te weze sie nie zaginaly to moze by sie cos z tego urwalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposób na trzykróćcowy blok:

Dołączona grafika

Jakiś ładny korek dobierz i będzie git ... ;)

Poszukaj na forum na temat bloczków trzykróćcowych i równoległym łączeniu bloczków na GPU i chipsecie. W skrócie: dwukróćcowy to mniejsza komplikacja układu, nie ma ryzyka, że którymś z dwóch obwodów będzie płynęło mniej cieczy gdyż obwód jest tylko jeden, różnica w temperaturach jest pomijalna, woda "za bloczkiem" nie nagrzewa się mocno więc nie ma ryzyka, że trzeci w kolejności bloczek "będzie miał najgorzej". Miałem trzykróccowy bloczek, miałem WC z równoległym łączeniem bloczków, teraz mam PX i wszytko połączone w jednej linii Więcej szczegółów w linku do WC w moim sigu.

Pompka szumi? Dobrze ją odpowietrz, Eheim nieodpowietrzony może być koszmarem. Wiem coś o tym :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposób na trzykróćcowy blok:

Dołączona grafika

Jakiś ładny korek dobierz i będzie git ... ;)

Poszukaj na forum na temat bloczków trzykróćcowych i równoległym łączeniu bloczków na GPU i chipsecie. W skrócie: dwukróćcowy to mniejsza komplikacja układu, nie ma ryzyka, że którymś z dwóch obwodów będzie płynęło mniej cieczy gdyż obwód jest tylko jeden, różnica w temperaturach jest pomijalna, woda "za bloczkiem" nie nagrzewa się mocno więc nie ma ryzyka, że trzeci w kolejności bloczek "będzie miał najgorzej". Miałem trzykróccowy bloczek, miałem WC z równoległym łączeniem bloczków, teraz mam PX i wszytko połączone w jednej linii Więcej szczegółów w linku do WC w moim sigu.

Pompka szumi? Dobrze ją odpowietrz, Eheim nieodpowietrzony może być koszmarem. Wiem coś o tym :?

komp przez nocke postal i rano juz praktycznie pompka nie szumiala, od czasu do czasu gdzies sie jeszcze powietrze pojawialo ale to juz nie jest problem.

na ten moment tego kompa poscilem w odstawke, albo poczeka na lepsze czasy, albo przeloze to do tego drugiego.

na razie sesja i poszukiwania nowego mieszkania wiec komp schodzi na kolejny plan :P

na szczescie moj laptok jest cichy i to mu sie chwali :)

dzieki za komenty

YacentY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi