crazyPL Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam. Od jakiegoś czasu zajmuje się siecią wi-fi na moim osiedlu. Wi-fi działa na AP Senao SL-2611CB3+, antence dookólnej. Obecnie na tym połączeniu jest 10 komputerów. Dotychczas siec działała bez zarzutu, nikt nie miał problemów z połączeniem i prędkościami. Od jakiegoś czasu niestety coś sie dzieje z bezprzewodówka: pingi do ap sa tracone, są problemy z wejsciem na ap przez www, net strasznie powoli działa (sieć lokalna podobnie). Ostatnio jak miałem tego typu problem to walczyłem z tym ponad 2 godzinki i zaczeło działać. Niestety dziś rano znów pojawił sie ten sam problem i nie wiem, co mam z tym zrobić Sygnał pomiedzy serwerkiem a AP przechodzi po drodze przez 2 swiche. Początkowo sadziłem ze może to być przegrzanie ap, ale temperatura w pomieszczeniu, w którym pracuje nie przekracza obecnie 10 stopni. Prosze o porade bo nie wiem co z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 a) Albo ktos nadaje na zblizonym kanale i ma mocny sygnal B) Przeciazyla sie siec. Zawsze nalezy pamietac, ze realna wartosc przepustowosci jest na poziomie 1/3 wartosci i tak np z 11Mbit/s (standard "b") wyciagniesz max 2.5-3Mbit/s, podobnie z wyzszymi. c) Polaczenia WiFi sa half-duplex a nie full-duplex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyPL Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 okazało sie ze jest u znajomych AP nadający na tym samym kanale. Problem rozwiazany :) File nie trawie po co to naposałes o tym duplexie: przeciez to nie miało zwiazku z sprawą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...