MAT83 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam Problem jest taki; wgrałem nowy BIOS: av826.zip progamem abit-owski "flasch...". Po resecie komp nie wstał (czarny ekran), clirowałem biosa nawet zminiłem karte graficzną i nic. płyta poszła na gwarancję ale jak wróci to nie wiem czy bede mógł wgrać nowy bios (boje sie tego samego co wcześniej) Chciałbym się dowiedzieć co zrobiłem źle Prosił bym o pomoc wszystkich znających sie na temacie Z góry dziekuję PS. gdy flashowałem biosa procesor był podkręcony na 2500 wchodził do windy ale robił sie czarny ekran w testach 3dmark 2003 - nie wiem czy to istotne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 a nie widzisz że jest temat o abicie i o venice?? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) A wiesz co to ---->szukaj<---- I dotego jak napisal @AdamekSOs sa tez tematy o Abicie i Venice nawet przyklejony :mur: :mur: :mur: Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Panie Jozku! Nastepnym razem przed flashowniem KONIECZNIE ODKREC PAN PROCA!!! - i bedzie git ;) BTW: a wy chlopaki, zamiast zgrywac cwaniakow i walic czerepami o sciane napisalibyscie lepiej czlowiekowi o co chodzi! a tak wogole, to problem ten nie dotyczy jedynie wenecji i abita!! mozna by wiec bylo co najwyzej odeslac Pana Jozka do faq na temat aktualizacji biosu i tyle Edytowane 14 Stycznia 2006 przez rosolini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT83 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Przepraszam wszystkich ale naprawde szukałem i znalazłem przed wgraniem biosu coś takiego: "Wgraj biosa 2.4 - chyba najlepszy do tej mobo , zobacz czy w biosie nie masz init display first na pci jak tak pzrestaw na agp. Miałem podobne jaja i jest juz ok" przestawiłem to w biosie ale i tak mi sie komp niewłaczył. Dzieki rosolini nie pomyslałem, że to może być przez podkręcenie. Następnym raze ustawie go na standard. Pozdrawiam i życze wszystkim miłego dnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 to ja jeszcze polecam lekture: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=798 powodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT83 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Panowie porażka!!! Płyta wróciła naprawiona, komp....nik.pl nawet wgrał nowy bios. Odnośnie O/C przy 10x230 wymięka przy 10x220 idzie ale sie wiesza przy 10x210 tak samo, procesor 3200+ venice normalne taktowanie 10x200 jak wiecie. pamięci geil 2x512 dual, Zasilacz codegen 400w. Można powiedzieć, że kase wyrzuciłem w błoto :( Wcześniej miałem abita nff7 - sl + semprona 2600+ co się dał skrecić na z 1833@2450MHz stabilnie, rzecz w tym że pomiedzy platformą 64 a sempronem na soc.A jest niewielka różnica 500 pkt w 3dmarku 2003. Teraz zastanawiam się co tu się dzieje czy to płyta? czy procesor? a może zasiłka? PS. 10x230, 10x240, 10x240, 10x250 - wchodza do windy ale przy tescie czarny ekran - czy to znaczy, że maksimum z podkrecenia to zaledwie 2200MHz Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Pan Jozek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 ..Zasilacz codegen 400w.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 za takie coś powinni karać....wszyscy uważają że zasilacz to taka skrzynka by tylko podłączyć komputer do prądu :mur: to jest jeden z najważniejszych komponentów komputera....on już teraz wymięka przy tym co masz. Wymieniaj ten zasialacz jak najszybciej!! i na jakiś firmowy co najmniej na chieftec'a i nie myśl o żadnym o/c przed wymianą zasilacza !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT83 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Może być tagan 380W? Udało mi się go podkręcic na 2500Mhz (chodzi stabilnie) przy napięciu 1,5V - jedyną rzeczą co zrobiłem było przestawinie w biosie AGP z 66 / fixed 74 - i chodzi !!!!! Zamówiłem dziś TAGANA 380W za 235zł - mam nadzieję, że babka sie nie pomyliła co do ceny. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Pan Jozek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 za takie coś powinni karać....wszyscy uważają że zasilacz to taka skrzynka by tylko podłączyć komputer do prądu :mur: to jest jeden z najważniejszych komponentów komputera....on już teraz wymięka przy tym co masz. Wymieniaj ten zasialacz jak najszybciej!! i na jakiś firmowy co najmniej na chieftec'a i nie myśl o żadnym o/c przed wymianą zasilacza !! masz sporo racji, ale nie zawsze codegen=badziewie ;) mialem kiedys codegena 350W, ktory "wymiatal" lepiej od chiefteca 360W! - spalil mi sie chieftec (tez sie psuja!!) i na czas reklamacji kupilem owego codegena i na tym cotegenie proc lepiej sie krecil niz na chieftecu!!! p4 2,0 northwood na chieftecu max. stabilnie 3,0ghz a na codegenie 3,1ghz... :blink: :D i co Ty na to?? mi szczena opadla jak to zobaczylem ;) oczywiscie nie twierdze, ze sa to dobre zasilacze ale wyjatki sie trafiaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) wiesz.. to że lepiej się kręcił to nic nie znaczy.. może poprostu była lepsza cyrkulacja powietrza budzie, wydajność zasilaczy ustala sie na podstawie jakości i stabilności napięć. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez arczi- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 wiesz.. to że lepiej się kręcił to nic nie znaczy.. może poprostu była lepsza cyrkulacja powietrza budzie, wydajność zasilaczy ustala sie na podstawie jakości i stabilności napięć. taa.. lepsza cyrkulacja?? ciekawe skad?? siedziales w srodku i dmuchales? ;) bo ja tylko zasilacz zmienilem i nic pozatym! skoro lepiej sie krecil, tzn. ze napiecia byly "lepszej_jakosci" i stabilniejsze - a moze uwazasz, ze jest odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 taa.. lepsza cyrkulacja?? ciekawe skad?? siedziales w srodku i dmuchales? ;) bo ja tylko zasilacz zmienilem i nic pozatym! skoro lepiej sie krecil, tzn. ze napiecia byly "lepszej_jakosci" i stabilniejsze - a moze uwazasz, ze jest odwrotnie? taa... a bez mierzenia napięć miernikiem i jakichkolwiek dowodów to Ci mało kto uwierzy - Chieftec mógł być uszkodzony, koniec OT'a Panie Jozku :) zdaj relacje jak sprzęt będzie się zachowywał na Taganie. Bardzo dziwne - napisałeś że podniosłeś częst AGP i wzrosło o/c.. wcześniej się chyba z takim przypadkiem nie spotkałem, powodzenia w dalszej zabawie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT83 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Czekałem i czekałem na tagana i się niedoczekałem (babka twierdzi, że idą jak woda , tłumaczyła się ciagłym brakiem w hurtowni). Poczekam miesiac wtedy zakupie go, w tej chwil stracilem kase na nagrywarke, karte muzyczna i ciuchsy. Pozdrawiam wszystkich i dziekuję za okazaną mi pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmgary Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam !!! Temat zasilaczy wraca cały czas .... Nie mogłem kolegi przekonać że codegen 350 W jest trochę kiepski ... Spalił się , ale tak szczęśliwie że tylko on - reszta cała . Tym razem zaszalał kupił .... MEGABAJT 500 W 2 wentylatory i teraz podkręci na maxa .... Są ludzie , których nie da się przekonać ,że zasilacz powinien być MOCNY do kręcenia !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...