Gość bobikon Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam ! Chciałbym się was poradzić, który z tych trzech dostawców internetu wybrać? Zależy mi na prędkości 128 i większej oraz oczywiście jak najlepszej cenie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssjdzik Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zależy jakie łącze chcesz radiowe, modem czy kabel jeśli modem orange a jak wolisz radiówke to Iplus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobikon Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Chcę ten internet do kompa typu PC, mi obojętne czy kabel czy radio... Co wychodzi lepiej w stosunku szybkość/cena ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Kabel, bez dwoch zdan. Jesli masz jakas mozliwosc podlaczenia Internetu inna niz od operatorow komorkowych to bierz i sie nawet nie zastanawiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAeL Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jestem zainteresowany netem przez komórkę. Ktoś nakreśli mi bliżej co i jak? Niestety nie mogę podłączyć u siebie Neo :( oraz radiówki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xav1er Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Jesli juz ma byc jeden z tych trzech, to ludzie mowia ze PLUS ma najlepsza oferte pod tym wzgledem (nie obcianaj pasma polimicie itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unknown44 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Koledzy mają Blueconnet i strasznie im zamula. Jeśli nie mieszkasz w szybkiej strefie (wieś/blisko lasu/dół jakiś) to nie ma sensu bo strasznie wolno chodzi. Tak więc Blueconnecta nie popieram. Jeśli już to kabel. Z nim (póki kawałka nie ukradną) nie bedzie problemów raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Jestem posiadaczem iPlusa i powiem tyle na gprs-ie łącze działa tylko na tyle żeby łazić po stronach. Limit 1 GB to wykorzystałem z samego łażenia po stronkach ale nie mieli mi co obcinać zresztą w salonie przy zakupie powiedzieli że i tak i tak nie obcinają więc jeżeli masz szanse na EDGE to iPlus był by nawet ciekawy. Ale istnieje możliwość internetu przez satelite z firmy GO internet łącze to 256kb/12Mb czyli wysyłanie kolosalne poza tym nie ma ograniczeń i masz jeszcze w cene abonamenty wliczony dekoder do TV satelitarnej cena abonamentu to 120zł miesięcznie i wynajem modemu z osprzętem to jakieś 800zł założenie w to wliczone. Ja troszke się pukam po głowie że nie zamówiłem satelitarnego ale jak się mawia jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Blueconnect jest BEZNADZIEJNY! Ma go mój szwagier i działa strasznie wolno. Średnie prędkości to 60-70 kb/s w dobrych warunkach. Poza tym często się rozłącza, a o pingach szkoda gadac... Ogólnie Internet over GPRS/EDGE nadaje się co najwyżej do sprawdzania maila lub oglądania prostych stron. Szkoda zachodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Z tym się nie zgodzę że jest do niczeo mam iPlusa od miesiąca i fakt faktem że po przesiadce z DLS-a 1 Mb to załamka ale jak się przyzwyczaisz to da sie wszystko robić a jeżeli ktoś jedzie jeszcze na GPRSie to neostrady 128 czy 256 niech spadają za 60zł z vatem miesięcznie nic lepszego w miejscach gdzie nie ma TPS"Y i innych rozwiązań moim zdaniem iPlus jest najlepszy nie dlatego że go mam tylko że za 60zł nic szybszego nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac79 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ale istnieje możliwość internetu przez satelite z firmy GO internet łącze to 256kb/12Mb czyli wysyłanie kolosalne poza tym nie ma ograniczeńByłem na ich stronie i niestety łącze jest symetryczne 256/256 itd. (12Mb w tej cenie raczej jest nierealne, była by to niezła gratka dla np. serwerów plików jak FTP). Co do iPLUSA to z zasięgiem EDGE bywa różnie, ale dokupiłem na allegro zewnętrzną antenke, wysokość 8cm, podłoże magnesowe pozwalające na przyczepienie do dachu samochodu w podróży, bądź do parapetu zewnętrznego w mieszkaniach), zasięg EDGE pojawił się w miejscach gdzie z ledwością działał GPRS. POLECAM !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Ja mam zamiar dokupić antene kierunkową kosztuje 85zł wzmocnienie 16,6 bd czy jak to się oznacza, w przyszłym tygodniu jak ją będę miał powiem czy będzie ściągać GPRS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Nie bierzcie GO Internetu - jakkolwiek pieknie to na papierze nie wyglada, samo lacze to porazka. Kanal uplinku jest po GPRS - a jak to dziala, to juz sami wiecie korzystajac z BC czy iPlusa. Do tego jeszcze konfiguracja tego lacza jest tak kosmiczna (up i down sa w windzie widziane jak odrebne polaczenia, trzeba korzystac z GOinternetowego proxy), ze o jakichkolwiek uslugach poza kiepsko dzlajacym WWW, IM i poczta mozna w zasadzie zapomniec. granie online nie dziala (albo przeszkadza proxy, albo pingi sa takie, ze mozna sie pociac), p2p w zasadzie tez nie, streaming audio/wideo chodzi tak wolno, ze lepiej sobie darowac i oszczedzic nerwow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac79 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 W związku z dużą ilością pytań i niestety przez ułomność sprzedaży w Polkomtelu :( podaje linka do swojej anteny: http://www.allegro.pl/item92145439_gc89_an...sson_gc_89.html ale jeśli ma być montowana na stałe to wtedy np. http://www.allegro.pl/item90137496_antena_...c89agrolan.html Oczywiście są to anteny do GC89, inne modemy mogą mieć inną wtyczke pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...