VEDAMGO Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam od jakiegos czasu mam problem z linkami zdefiniowanymi w javascript. W zasadzie to nie przeszkadzalo mi to w codziennym zyciu, ale jednak jest to niezbedne co teraz sie okazalo :-| Podam przyklad: strona link , na niej sa zamieszczone linki ( mianiaturki z flagami map roznych panstw ), zaden z tych linkow mi nie dziala. Wiem, ze ma to zwiazek z javascript, bo jak inaczej. Dzieje sie to na przegladarkach: Firefox, Opera nawet IE. Kozystam z firewalla Outpost Firewall Pro ver. 3.0.543.5722 (431) , zaznaczam, ze obsluga javy jak i javascipt jest ustawiona na 'permit'. Tak samo w przegladarkach, javascript jest wlaczone. Przeszukalem tez inne ustawinia i nie ma tam nic co by mogo tego dotyczyc. Jave mam w wersji najnowszej, rowniez przy wylaczonym firewallu te linki nie dzialaja. Reinstalacja Windy nie wchodzi w gre, przegladalem archiwom Tweaka ale nic konkretnego nie znalazlem. Prosze o konkretne sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 IMO wina firewalla. U mnie podana przez Ciebie strona działa bez problemu. Wyłącz firewalla, jeżeli JS zacznie działać, to sprawdź jeszcze raz opcje Outposta lub poszukaj innego firewalla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Miales racje, firewall mial przekombinowane ustawienia. Juz wszystko dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...