Skocz do zawartości
perkens

Najlepsze P2p Na Radiówke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam radiówke. Z rok temu używałem Kazyy, transfery nawet były dobre, często od 4 - 20kb/s. Ale po pewnym czasie dopadły mnie wirusy z Kazyy. Format. Zainstalowałem potem ponownie Kazee ale zamulało strasznie - 0,1 - 0,3 nic nie ściągne. Zdecydowałem się na eDonkeya2000, program fajny ale też transfery ostatnio słabiutkie. Czasem jak sie trafi to jest 4kb/s i cały czas ale bardzo często były 4.6kb/s i stopniowo malały i znów rosły. Jak już sie jakaś mp3 miała ściągnąć to przez kilka dni :? Co mi poradzicie na radiówke? eMula, Torrenta? Kolega coś mi mówił że na radiówke jest specjalny program p2p, podobno dobre prędkości. Pomóżcie!

Edytowane przez perkens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest trudnego w używaniu LDC++ ??

Ściągasz spolszczenie i już nie możesz się nie połapać.

Ustawiasz jakie pliki można od Ciebie ściągać i tam pare dupereli jeszcze i tyle potem wchodzisz na jakis HUB liste samo załaduje i ściagasz :) napisz na PW jak nie bedziesz czegos wiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wobec sytuacji jaka miala miejsce w Koszalinie w ostatnich tygodniach, gorąco ODRADZAM korzystanie z sieci DC !!!!

Jesli ktos nie slyszal, to przypominam (naglasniam) sprawe:

Mianowicie 2 tygodnie temu zatrzymano 5 osob, ktore zalozyly i prowadzily w Koszalinie HUB'a. Od klebka po sznurku doszli do uzytkownikow tego HUBA (akurat w skali kraju nie bylo ich duzo - okolo 2000 osob), przeprowadzono ponad 200 przxeszukan w samym Koszalinie (przeszukaniua mialy tez miejsce w inych miejscach w Polsce), zarekwirowano ponad 30 dysków i ponad 150 kompów

Cale to zajscie mialo zwiazek wlasnie z siecia DC..... kto zna szczegoly dzialania tej sieci, doskonale wie, ze dotrzec do "przestepcow" udostepniajacych filmy, gry i programy jest banalnie prosto..... a, ze na radiowce stale IP - to jeszcze latwiej :)

Podstawowa zasada dzialania sieci DC, jest to, ze aby zarejestrowac sie/ uzyskac dostep do huba, a co za tym idzie moc pobierac pliki, trzeba udostepnic pewna ilosc danych (w 99% przypadkow sa to filmy, gry, muza i programy). i wlasnie takie udostepnianie jest karalne. a ze polaczenie odbywa sie komp-komp:) - to sami sobie dopowiedzcie

zagrozenie bylo/jest jak najbardziej powazne. kontrole mialy osoby, ktore osobiscie znam. wiec to nie wymysly (zreszta pisali w prasie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagrozenie bylo/jest jak najbardziej powazne. kontrole mialy osoby, ktore osobiscie znam. wiec to nie wymysly (zreszta pisali w prasie)

Prosze o skan nakazu rewizji (z zamazanymi danymi osob.) :lol: Tyle juz bylo tych przeszukiwan, tylko nigdy nikt nie pokazal skanu nakazu rewizji, a to ze gazeta pisala to nic... pisza glupoty nieraz takie ze lol...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o skan nakazu rewizji (z zamazanymi danymi osob.) icon_lol.gif Tyle juz bylo tych przeszukiwan, tylko nigdy nikt nie pokazal skanu nakazu rewizji, a to ze gazeta pisala to nic... pisza glupoty nieraz takie ze lol...

Dasz sobie reke uciac, ze to bzdury?

To o gazetach to napisalem dla Was, bo nie macie innej mozliwosci poczytania o tym

Ja bedac na miejscu znam ludzi, ktorzy mieli kontrole i lepiej od ciebie wiem czy sa to osoby wiarygodne czy nie :)

Jak nie wiesz to nie zaprzeczaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu, zainstalowałem sobie program o nazwie Shareaza, jak na jeden dzień użytkowania jestem z niego bardzo zadowolony - dobre transfery jak na radiówke, prostota w obsłudze i fajny interfejs. Jeżeli dalej będzie tak jak dziś to śmiało moge powiedziec że jest to najlepszy program p2p jaki używałem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając do tematu P2P , przez miesiąc po formacie nie miałem zainstalowanego żadnego programu P2P, więc zainstalowałem Shareaze ale problem jest w tym że nie łączy mnie z Gnutellą 1 (lub 2, sam nie wiem wiem że nie chodzi o główną sieć Gnutelli)

czy to chwilowe problemy? bo takie mi sie kiedyś zdarzały? może podpowiecie mi jak najlepiej skonfigurować Shareaze na mojej radiówce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już dokładnie wiem, Gnutella2 jest cały czas podłączona a ta druga rozłączona

w sumie to transfery są jak kiedyś, czyli zadowalające jak do ściągania mp3 ale jestem ciekaw dlaczego ta Gnutella1 jest zablokowana, bo jakby była podłączona to i wiadomo - szybsze transfery :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi