RaV[666] Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zakupilem niedawno 2 kostki 256mb 333 kingstona, na kostkach jest nadruk kingstona,oznaczenie 6ns.Powiem na starcie ze jestem z nich bardzo zadowolony ;]]. No ale do pytan, jako ze mam nieodblokowanego athlona to niejestem wstanie ich przetestowac (max mhz) w standardowy sposob czyli ustawiajac fsb synchroniczne z pamieciami na wysokim poziomie, max to 164 no i tak sa niewatpliwe stabilne :P.Wiec wpadlem na inny patentm na tym asusie moshna ustawiac pamieci asynchronicznie do FSB=149mhz z mnoznikiem dla pamieci 1.25x badz 1.5x co daje przy fsb 149=372mhz. Wiec przetestowalem te kostki na NOMINALNYM voltarzu,timingach Cas 2-2-2 i command rate 1 (ogolnie najagresywniejsze jakie sie dalo lacznie z 4bank) i ustawieniach ASYNC dla FSB dla czestotliwosci 372mhz(FSB 149) oraz 400mhz(fsb133) i SA STABILNE JAK SKALA!! :D ,dodam odrazu ze probowalem tesh na 433mhz bodajze i jush sie jednak windoza nie wczytala,po zwieksheniu voltarzu weszla ale bylo niestabilnie.No i pytanie, czy testowanie na ASYNC-u ma sens?(tzn. czy jest wiarygodne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 asynch fsb:ram raczej gowno daje. polecam ten arykul http://www.overclockers.com/tips00157/ (angielski) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 sprawdzilem u siebie tez ida na 400MHz ale asynchronicznie nic nie daja . dobre jest to ze pamiatki wytrzymuja 400Mhz na max timingach-ostatnio za niepowodzenia w podkrecaniu aXp 200+ w wiekszosci obwinialem pamieci bo szlo stabilnie max na 144 fsb , wiec to wina procka, ale najblizym czsie zmieniam go na 2000+ 0,13mikrona (podobno juz sa- prawda czy jeszcze ich nie ma???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 M79 ,to ze taktowanie asynchronicznie daje niewielki przyrost wydajnosci to ja wiem (praktycznie tylko async 133/166 na athlonach przy KT333 cos daje 2-5%) tylko sie zastanawiam czy w ten sposob mozna testowac maxymalne osiagi dla ramu.A taki ramik sie przyda jak zmienie plyte na 8RDA+ i Athlona 0.13u. MK ponoc na zachodzie sie jush zdazaja, ale bierz spokojnie 1700/1800+ one sie kreca prawie tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A ja RaVu wyprobuje takie pamiatki tylko 1x 512 MB :). Juz niebawem... ;) Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...