leonpolarny Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam, Mam następujący problem. Założyliśmy z kumplem w chacie Chello. Podzieliliśmy je na 2 komputery przez router. Chodzi świetnie. Problem dotyczy FTP. Chciałem zrobić na komputerze serwer FTP, żeby móc ściągać swoje prywatne rzeczy bez konieczności korzystania z publicznych programów wymiany plików. Zainstalowałem program Cerberus FTP Server, zainstalowałem odpowiednie konta użytkowników. Przy próbach połączenia z serwerem Cerberus informuje, że user prawidłowo się zalogował a z kolei userowi nie wyświetla folderów udostępnionych w Cerberusie. Wygląda to tak jakby winą był router. Jednak ma on forwardowane porty 21 (również 20 na wyjściu) na których chodzą FTP. Cerberus obsługuje również tryb pasywny, a mimo to nie można się połączyć jeśli jest router. Bez niego (przy 1 kompie podłączonym do internetu) program chodzi doskonale. Może ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną tego, że FTP nie chodzi przy routerze???????????????????? Dodam, że mam XP z SP2, firewall systemowy ma dodanego Cerberusa oraz odbezpieczone porty 21 i 20. Program antywirusowy to NOD32, a nad bieżącą kontolą plików systemowych przed zmianą czuwa WinPatrol. Proszę o jakiekolwiek wskazówki. leonpolarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 a FW routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...