matas Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Moim HR-01 Plus można sobie poobracać na procku. Raczej za słabo dociska. Trzy razy go montowałem i miałem wrażenie że jak użyje więcej siły do przykręcenia śrub, to połamię mobo. Ten słaby docisk to chyba wina radiatora? Bo rozważam kupno Bolt Thru Kita 775 oraz wstawienie jakiejś gumowej podkładki dla wzmocnienia, czy może za słabo przykręciłem? Ktoś miał takie coś z HR-01/Plus? btw. Orientuje się ktoś czy Bolt Thru Kit jest kompatybilny z IFX-10? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Dokręcaj do oporu płyty nie złamiesz bo backplate usztywnia. Jak masz taka podkładkę to daj i miłego zakładania chłodzenia z podkładką :wink: (jeśli jest gruba). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Te chłodzenie mnie zaskakuje :| Im szybciej sie na nim fander kręci tym wyższa temperatura, gdy zmniejszyłem prędkość fandera z 900obrotów do ~650-700 temperatura spadła o 3*C :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Te chłodzenie mnie zaskakuje :| Im szybciej sie na nim fander kręci tym wyższa temperatura, gdy zmniejszyłem prędkość fandera z 900obrotów do ~650-700 temperatura spadła o 3*C :| Moze zaczal ciagnac bardziej ogrzane powietrze? ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...