Skocz do zawartości
frejzer

Grafa Na Agp Do 1000zł ? Benchmarki

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się na kupnem karty do 1000 zł, wybieram między Radeonami X 800 GTO , X 800 , X 800 PRO i X 850 PRO ( wersje 256MB )- rozbieżność cenowa to około 200 zł i mam dylemat, czy opłaca się inwestować w ten sprzęt ( czy różnica będzie opłacalna ). Jeżęli ktoś ma takie grafy u siebie w PeCeCie to byłbym wdzięczny za jakieś wyniki z 3dMarków, opisy jak to się kręci i na jakich zestawach są zamontowane karty. Ewentualnie jak chodzą nowe gry na tych układach...

Moja konfiguracja to P IV 3.0 HT ( s478) , 2x 512 Mb 400Mhz CL 2 DDR RAM, Płyta głowna Gigabyta na chipsecie 875p , dysk SATA Seagate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze odradzam już niedługo i sm 3.0 będzie WYMAGANY w każdej grze nie tyle że będzie jak do tej pory np. w 3d marku 05opcją ale będzie wymagany i jeżli grafa go nie bedzie miala GRA NIE ODPALI!!!!! polecam gf 6800 gt, albo jakiegos radzia x1600xt fajnego (dopiero na agp wyjdą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze odradzam już niedługo i sm 3.0 będzie WYMAGANY w każdej grze nie tyle że będzie jak do tej pory np. w 3d marku 05opcją ale będzie wymagany i jeżli grafa go nie bedzie miala GRA NIE ODPALI!!!!!

większej bzdury nie słyszałem :lol:

polecam gf 6800 gt, albo jakiegos radzia x1600xt fajnego (dopiero na agp wyjdą)

x1600xt to lipa nie warta zachodu, a co do 6800GT to ta karta jest praktycznie nie dostępna :(

frejzer napisz czy będziesz podkręcał kartę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI: http://allegro.pl/show_item.php?item=81646156

Chyba jedyne rozwiązanie no i jest jeszcze GT nieco tańszy

NV:

http://proline.pl/shop.php?prodid=WINFAST+GF6800GS+256

dogadaj sie z gościem i będziesz miał prawie GT 16 potoków

WinFast 6800GS 256MB 256bit PCI-E HDTV

więc odpada :(

jak widzimy na AGP nie ma za dużego wyboru w tym przedziale cenowym :(

zostaje nam tylko X800GTO za 899zł (wyższej ceny nie mogli dać :lol2: ) - szkoda że z rynku zniknęły GTO modujące się na 16 potoków :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=81357690

a x 1600xt są dobre tylko trzeba czekać na stery po te karty x1600 dopiero pokażą co potrafią jak wyjdą jakieś nowsze gry + lekkie oc i ameryka....

a 3dmark 06 juz nie odpali na kartach sm 2.0 potrzebne bedzie 3.0( http://www.nvision.pl/news.php?extend.5189 ) wiec za niedlugo beda gry ktore rowniez potrzebuja 3.0 wiec gdzie tutaj glupota?

acha jeszcze jedna karta ponoć na agp ma za niedlugo wyjść gf 7800gs i nvidia bedzie wypuszczala 7200 oraz 7600 byc moze skoro ati wypuscilo x1600 na agp to nvidia rowniez wypusci na agp 7600

a jeżeli chcesz x850 pro to ją bierz na allegro są @ 16 potoków a ty zrobisz @xt pe i gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

facet bredzisz :)

3dmark06 na pewno się odpali na kartach z serii x800 SM2.0 (zapewne nie wszystkie testy ale zawsze uzyskamy wynik :) )

a co do gier które będą wymagały SM3.0 aby się włączyć to jeszcze sobie poczekamy pare ładnych latek

co powiesz na to ?? ;)

ps.

poczekamy :) zobaczymy kto miał rację

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaką karte wybrać do 1k zł? Na PCI-E, obecnie mam X800XL i myśle nad X850XT lub czymś od NV 6800GS/U/GT? Głównie interesuje mnie o/c...na 7800GT nie dam rady raczej uzbierać...

X850XT na allegro jest za 1k zł a 6800GT znalazłem za 950zł new

Edytowane przez DoctorPulse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi