Skocz do zawartości
_Vip_

Jutro wielki dzien

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro wkoncu biore sie za odblokowanie mojego XP'ka.Docelowo mysle o mnozniku 10 i fsb cos kolo 175-180.Paste sylikonowa juz mam ,lakier odbieram jutro i sie zacznie :twisted: Caly proces odblokowania znam,ale jesli macie cos ciekawego co musze wiedziec lub jakies ciekawe rozwiazania to smialo walcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Niechcialbym ci psuc nastroju,ale mam spore watpliwosci co do twoich ramow ;/ ,nie udalo mi sie takich zmusic do PELNEJ stabilnosci na zadnych ustawieniach ://

U mnie pelna stabilnosc na fsb 166 CL2 i max timing's ,napiecie 2.7V.Testowalem MemTest.Wiec na najwolniejszych ustawieniach spokojnie fsb175 powinny leciec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powodzenia... ja sie za mojego nie bralem, bo w sumie nie widzialem w tym sensu. Aaaa... BTW cos co mnie rzuca od dawna powiedzcie w koncu, czy moja plyta (podpis) ma dzielnik PCI 1/5 ? Bo co chwile sie spotykam, ze jedni mowia, ze tak, drudzy, ze nie.

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ : Jak tylko ci sie uda uciagnac z tego Solteka cos powyzej 160 FSB to natychmiast melduj. A tak wogule to jaka masz wersje?? DRV5-C , DRV5-E lub zwykla (jak ja :? ) Masz cooler na chipsecie czy tylko radiator? Bo u mnie powyzej 160 FSB to marzenie scietej glowy... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde. ciekawe czy ci się uda... może i ja bym spróbowal?? Boję się aby nie ukruszyć proca... widziałem na allegro taki bajer coppershim czy jakoś tak. Ma niby zapobiegać przed ukruszeniem jądra... co o tym sądzicie?? Naprawde to coś daje?? Zabezpieczy?? jeśli tak to prędze, kupię takie cacko i zacznę odblokowywać... zobacze co wyjdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde. ciekawe czy ci się uda... może i ja bym spróbowal?? Boję się aby nie ukruszyć proca... widziałem na allegro taki bajer coppershim czy jakoś tak. Ma niby zapobiegać przed ukruszeniem jądra... co o tym sądzicie?? Naprawde to coś daje?? Zabezpieczy?? jeśli tak to prędze, kupię takie cacko i zacznę odblokowywać... zobacze co wyjdzie...

Rozkłada równomiernie nacisk radiatora na proca, wiec praktycznie niemozliwe jest ukruszenie jadra z coppershimem.

Kupuj i nawet sie nie zastanawiaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze ze sie dluzej z tym nie problemowales, w koncy bys sie zawiódł ze nie daje rady odblokowac. jesli bedziesz mogl to zapodaj o ile ci wydajnosc skoczyla i w 3dMARku 2001 SE ile tak dla przyjemnosci zapodaj jeli sie da wyzsza FSB :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos czuje ze czeka mnie wydatek.Mam teraz jakis dupiaty coolerek za 50zl i proc na fsb175 przy 50'C robi sie niestabilny.Jak przewietrzylem pokoj i zostawilem otwarta bude temp.nie przekraczala 45'C i przechodzil wszystkie testy bez problemu.Wiec teraz zastanawiam sie nad Vulcano9 lub....no wlasnie jaki inny cooler mozecie mi polecic za 100zl dla mojego Antka 2200+ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Volcano 9 nie bierz bo to z aluminium jest lepije by bylo jak bys kupil 7+ miedziany cool chlodzi, lub Water Cooler 12dB z www.cpc.pl

wiem ze v7+ jest wydajniejszy alei drozszy o 50zl :(,V9 ma miedziany rdzen,alenie wie jeszcze siezastanowie.wynalaski typu WC 12dB odpadaja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa :) zrob se wc :) moje zudowalem za jeden dzien roboty:) a efekty niezle xp1700+ @ 166x11 przy vcore 1.8 i tem max 34* C :D zaprawde nie ma sensu sie pakowac w ac ...moje wc w pierwszej wersji wyszlo mnie...100 zeta dokladnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa :) zrob se wc :) moje zudowalem za jeden dzien roboty:) a efekty niezle xp1700+ @ 166x11 przy vcore 1.8 i tem max 34* C :D zaprawde nie ma sensu sie pakowac w ac ...moje wc w pierwszej wersji wyszlo mnie...100 zeta dokladnie:)

:)Jak pomysle ze mam do mojej cudnej maszynki wpychac jakies wezyki z woda.....brrrr az ciarki przechodza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...