wilk100 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Wiem ze ten temat padal kilkakrotnie ale nic z nich nie wynika. Czym zastapic zonealram? Nie chce Nortona Personal bo nie wypuszcza mi Iexplorera , a Kerio mi nie chodzi chyba ze ktos sie zna na nim to mam pare pytan. Wiec co prosze o krotka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 tiny personal firewall, imho najlepszy, ale to zawsze tylko program.... załóż sobie sprzętowego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 popieram pomysl na tiny firewall, urzywam od dawna i jestem w 100% zadowolony, prosty dobry i niezawodny (rok czasu i nic sie stalo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 jak wyzej TinyPersonal informuje nawet o przychodzacych ICMP ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Norotn Internet Security wszytsko wjednym bardzo dobrze sie sprawuje a IE musi wpuszcac jak cos to dodac recznie hmm chcesz byc bezpieczny ? a uwyasz IE :P cos mi nie gra Polecam opere 5 x szybsza i 10 razy bezpieczniejsza co do bezpieczenstwa,,, jak chcesz moge ci wylozyc kilka waznych rad kiedys zawodow zajmowalem sie zabezpieczniem serwerow przed wlamaniami,,,,,,,,, hmm a najlepszym rozwiaznemi co do faierwali to iptables ale z tego cio wiem to tylko pod Linuxa nie urzywaj w zadnym wypadku Zone Alarm w sieci sa zaslony ktore go moijaja jak chca ,,,,,,,,,,, ale pewnie zamotalem jak cos to rozjasnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 visnetic firewall z takiego tematu niestety nigdy nic nie wyniknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 sygeate personall firewall - bardzo prosty w obsludze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Norotn Internet Security wszytsko wjednym bardzo dobrze sie sprawuje a IE musi wpuszcac jak cos to dodac recznie hmm chcesz byc bezpieczny ? a uwyasz IE :P cos mi nie gra Polecam opere 5 x szybsza i 10 razy bezpieczniejsza co do bezpieczenstwa,,, jak chcesz moge ci wylozyc kilka waznych rad kiedys zawodow zajmowalem sie zabezpieczniem serwerow przed wlamaniami,,,,,,,,, hmm a najlepszym rozwiaznemi co do faierwali to iptables ale z tego cio wiem to tylko pod Linuxa nie urzywaj w zadnym wypadku Zone Alarm w sieci sa zaslony ktore go moijaja jak chca ,,,,,,,,,,, ale pewnie zamotalem jak cos to rozjasnie :P ok dzieki zglosze sie jakby co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigpraca Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A moze najpierw niech sie kazdy zastanowi, czy tak naprawde potrzebuje firewalla? Nie jestem taki pewien, czy wielcy hackerzy czekaja na nasze biedne komputery zapchane mp3 i DivX :-) Uzywam komputerow od wielu lat i w domu nigdy nie uzywalem firewalla, jedynie antywirus gdzies sie tam placze. No i nigdy nie mialem problemow. Polecam odpowiedziec sobie na pytania: http://www.cyberangels.org/101/firewalls/need.html. Sa owszem przypadki, kiedy jest sens sie chronic, ale czy zawsze? Nie mowie tak i nie mowie nie, ale niech sie kazdy zastanowi i poczyta co nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 A moze najpierw niech sie kazdy zastanowi, czy tak naprawde potrzebuje firewalla? Nie jestem taki pewien, czy wielcy hackerzy czekaja na nasze biedne komputery zapchane mp3 i DivX :-) Uzywam komputerow od wielu lat i w domu nigdy nie uzywalem firewalla, jedynie antywirus gdzies sie tam placze. No i nigdy nie mialem problemow. Polecam odpowiedziec sobie na pytania: http://www.cyberangels.org/101/firewalls/need.html. Sa owszem przypadki, kiedy jest sens sie chronic, ale czy zawsze? Nie mowie tak i nie mowie nie, ale niech sie kazdy zastanowi i poczyta co nieco.no wlasnie poczytaj sobie logi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja również nie używam Firewalla bo nie jest mi potrzebny :-) nie pracuje w NASA :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja również nie używam Firewalla bo nie jest mi potrzebny :-) nie pracuje w NASA :lol: hmm ja uzywam a tez nie pracuje w nasa ! hmm komp z danymi jest nei podpiety do netu ! hmm jesczecze jedno nie uzywaj natkne sie na twoje ip i skasuje ci cmos chyba ze masz zabezpieczonego zworka ,,,,, pozatym mozna wiele nie przyjemnych zeczy zrobic wiedze zalecam uzywanie ! fierwalla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2002 Ja używam firewall nie dlatego, że mam stałe ip i się boje, ze ktos się włamie na mojego kompa :lol: Chodzi oto, ze wole wiedziec co wchodzi i wychodzi z kompa po prostu nie lubie programów spyware, dialerów i innych tego typu zlośliwych. Wole mieć kontrole nad czym co się dzieje w kompie a firewall wlaśnie mi w tym pomaga. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Hmm... iptables... a tak na serio na winde to mogę polecić agnitum outpost firewall... darmowy i bardzo dobry. blokuje także reklamy i inne mieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Hmm... iptables... a tak na serio na winde to mogę polecić agnitum outpost firewall... darmowy i bardzo dobry. blokuje także reklamy i inne mieci. noc oc ci nie pasuje o iptables ? norton tez blokuje reklamy do reklam nei potrzebny jest fierwall :-"0" outpost kiedys mnie zawodzil ale slyszalem ze sie po prawili czyli bdzie trzeba wlanac tescik :-) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2002 Czy ja napisałem, że co mam do iptables? napisałem to z ironiš bo chcemy fajerwalla na windę, a nie systemy linuxowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...