wojtas7777 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) odkad zmienilem plyte glowna wystepuja bardzo dziwne zwiechy na poprzedniej tego nei bylo ale karta graficzna chyba mi nie wspolpracowala bo byly za***iste artefakty to na bank nie byla wina karty-oddawalem ja do serwisu z 5 czy 6 razy. . komp sie zwiesza niezaleznie od tego co robie, nieraz nawet po 15min nieraz po 5h. zwiechy sa rozne, przewaznie sie zacina i wszystko staje w miejscu, ale tez resetuje i niekiedy sie zwiesi i monitor gasnie :mur: :mur: :mur: zasilacz to raczej nie jest bo sprawdzalem na roznych, to samo z dyskiem temp na procku w normie, nie bawilem sie w owerkloking,po formacie dysku to samo, sprawdzalem na xp home i pro sp2-nadal to samo :mur: komp: plyta glowna Biostar M7NCD 10/14/2004-nVidia-nForce-6A61BB01C-00 proc athlon xp 2.2+ 2x 512 kingston ddr karta Radeon 9600 Pro Gigabyte GV-R96P128DE 128 MB DDR DVI Edytowane 15 Stycznia 2006 przez wojtas7777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 a jaki masz ten zasilacz to raczej jego wina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas7777 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 sprawdzalem na tracer 400w i codegenie 300w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 To żeś sprawdził, oba te zasilacze są identycznie tandetne :) Ale skoro na dwóch zasilaczach komputer zachowywał się tak samo, to chyba nie to prawda? Ja bym podejerzewał faktycznie płytę główną. Zobacz, czy nie masz przepalonych jakichś kabli zasilających podłączonych do np. płyty (ja tak miałem i były takie same jazdy, ekran mi się czasami w biosie wyłączał, komputer się w officie zawieszał itp., a później się już w ogóle nie chciał włączyć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas7777 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) ale co? sprawdzic kable od zasilacza miernikiem? btw sprawdzalem ramy memory goldem 0 bledow wiec one tesh odpadaja :/ a moze to wina sterownikow od plyty glownej ? http://img494.imageshack.us/img494/5370/napiecia1vw.jpg Edytowane 15 Stycznia 2006 przez wojtas7777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 sprawdzalem na tracer 400w i codegenie 300w Jak zobaczylem ten obrazek... Pewien post dotyczacy zasilaczy Sprawdzanie konfigu na megabajtach i codegenach... Boze czemu was tak malo interesuja zasilacze? Ale jak sprawdzasz mobo to poleca przyjzec sie kondensatorom - czy przypadkiem nie spuchly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas7777 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 macie jakis schemat do pomiaru napicia na zasilaczu? bo sie zabardzo nieznam i niewiem co z czym sprawdzac :blink: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...