Skocz do zawartości
Dudaka

Kingston=niebieskie Ekrany No Name=brak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam taki problem. Kupiłem pamięć Kingston model KVR400X64C25/512 2.6V jak podlączam same te ramy to mam blue screeny bardzo często, jak podlączam je z jakimiś no name to są też niebieskie ekrany ale żadziej, najczęściej w grach a jak podlączam same no name to nie ma żadnych niebieskich ekranów. Czego może to być wina ? ustawień w biosie ? może za stary bios albo płyta główna ?

Z góry dziękuje za odpowiedź

P.S

Mój hardware to: ASUS A7V8X-X, AMD Athlon XP 2600+ Thoroughbred, Ati Radeon 9600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc zrobiłem ten test memtestem, zostawiłem go na kilka godzin i jakoś się nie kończył, nie wiedziałem czy mam czekać dalej czy nie więc wyłączyłem ale w rubryce ERROR było 0 czyli domyślam się że wszystko dobrze. Powiedzcie mi czy 2-3 godziny wystarczą ? Może mam go zostawić na dłużej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem GOLDMEMem i też nie pokazało żadnych błędów. Status PASS i ERROR 0. Dodam że testuje też te ramy w normalnym działaniu i po kilku godzinach siedzenia w internecie albo pisania jakichś prac nic się nie dzieje dopiero jak włączyłem grę od razu pojawił się niebieski ekran a na innych pamięciach tak nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc odpaliłem stressprime2004 + 3dmark 2001 i po włączeniu się testu (3dmark) ekran robi się czarny i po chwili wyświetla się okienko dialogowe od radeona VPU RECOVER. Co mam w takim razie zrobic ?

Edytowane przez Dudaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki wielkie, tylko ostatnie pytanie. Czy kingstony mają jakieś inne napięcia ? Bo na innych ramach mi się tak nie dzieje :/ Aha i czy znacie jakieś inne dobre zasilacze? Bo aktualnie na allegro nie ma za duzego wyboru z tych Fortronow 400W jest tylko uzywany :/

Edytowane przez Dudaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi