Type_R Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 czy program Nero CDSpeed mozna uwazac za wiarygodny? nabylem dzisiaj nagrywarke LG 40x/12x/40x i wszystko wskazuje na to ze nie wszystko jest z nia ok... sam fakt ze wypalenie cdr z predkoscia 40x zajmuje jej 8 minut o czyms swiadczy (podczas zapisu bufor zachowuje sie jak oszalaly...), podobnie jak zapuszczam test odczytu w programie CDSpeed to wydaje sie ze naped stale utrzymuje predkosc odczytu 14x (spowalnia obroty utrzymujac tym samym stala predkosc odczytu - widac to na wykresie...). Na cdrinfo.pl wykresy z programu wygladaja calkiem inaczej... I jeszcze pytanie - czy zachowanie nagrywarki w duzym stopniu zalezy od konfigu? P!!! 500@750 powinien chyba dawac sobie rade, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Włącz DMA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Wczoraj instalowałem u kumpla tą nagrywarke i tesh tak wolno nagrywała ale potem włączyłem DMA i nagrywa jush OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 dzieki za reply...fakt...naped jest na jednej tasmie z DVD LG, ktore pracuje w trybie PIO-4...zaraz odepne DVD i zapuszcze test jeszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Wczoraj instalowałem u kumpla tą nagrywarke i tesh tak wolno nagrywała ale potem włączyłem DMA i nagrywa jush OKten sam model? bo wyglada na to ze nici z trybu DMA, na cdrinfo.pl w tescie tego napedu pisza ze obsluguje ona tylko tryb PIO-4 (ale test dotyczy pierwszej wersji nagrywarki, ktora roznila sie m.in. rozmiarem bufora) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 ookey, wylaczylem detekcje napedu w biosie bo wymuszalo to tryb PIO, teraz chodzi DMA... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Nom widzisz takie male DMA a tyle szkody moze narobic cool ze jest teraz spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 28 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2002 Wczoraj instalowałem u kumpla tą nagrywarke i tesh tak wolno nagrywała ale potem włączyłem DMA i nagrywa jush OKten sam model? bo wyglada na to ze nici z trybu DMA, na cdrinfo.pl w tescie tego napedu pisza ze obsluguje ona tylko tryb PIO-4 (ale test dotyczy pierwszej wersji nagrywarki, ktora roznila sie m.in. rozmiarem bufora) mylisz 2 pojecia - UDMA i DMA. ten model pracuje w pio-4 wiec to nie wazne czy bedzie pracowal na tej samej tasmie z dvd ktore tez chodzi w pio-4 czy samodzielnie na innej tasmie. dopiero lg 48x chodzi w udma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...