Skocz do zawartości
fodini

Msi Kt4v, Jaki Ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanko i potrzebowałbym szybkiej odpowiedzi. Przeszukałęm już internet i nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi. Otóż mam płyte MSI kt4v + Athlon 2000XP+ Thorton i 256 DDR GoodRAM 400. Chiałbym rozszerzyć pamieć do 1GB no i tu zaczynaja sie moje dylematy. Technologia Dual Channel: czy każda płyta ją obsługuje ?? Bo kupiłem płyte używana i nie mam do niej instrukcji obslugi. Słyszałem o zaletach układu dual i zastanawiam sie czy do mojego 256 dołożyć jeszcze kości: 256 i 512, czy sprzedać tą kość i kupić 2x512 w dualu, tyle że nie wiem czy moja płyta obsługuje tą opcje?? z gory dzieki za wskazowki. pozdro

Edytowane przez fodini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wychodzi na to, ze niepotrzebnie szperałem po necie i namieszalem sobie tylko w głowie...

szukałeś nie tam gdzie trzeba - skoro masz płytę MSI to jest Forum MSI-Polska, gdzie o Twojej płycie jest mnóstwo informacji - sam mam podobną płytę (KT4AV) i napisałem co najmniej kilkadziesiąt postów na jej temat !!!

A na ten konkretny temat to zapraszam tu -> http://forum.msi-polska.pl/index.php?topic=581.0

Pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi