Skocz do zawartości
Lesiu

Obudowa Do Super Kompa:d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam do was wieeeelka prosbe :P Chce skompletowac zestaw oparty na komponentach:

-AMD Athlon 64 3000+ s.939 Venice

-DFI Lan Paty Ultra SLI-D

-2x512MB DDR Corsair Dual Channel

-GeForce 7800GT (nad firma jeszcze mysle)

-Seagate Barracuda 200GB SATA

I potrzebuje do tego oczywiscie obudowy :P A konkretnie takiej obudowy ktora odda wartosc tego co jest w srodku :D Pokaze jush z wygladu ze to mocna maszyna:D I w miare mozliwosci to prosze propozycje obudow nie za drogich :P (na czyms trzeba troszke oszczedzic :P) Licze na was :) Pozdrawiam i czekam na odp :)

Sorka za zle miejsce na temat (powinien byc w "Co kupic?") ale nie zauwazylem tego.... prosze jakiegos admina o przeniesienie tematu zeby nie bylo ze to ja zly jestem :P

Edytowane przez Lesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodobala mi sie obudowa Thermaltake'a z serii Tsunami... :P Nie wiektos na co jest skierowany ten boczny wentylator ?:P czy idzie on jako tunel na proca?? Plyta glowna ma byc DFI pod AMD :)

Cześć. Ja mam do sprzedania obudowę thermaltake soprano. Jest dosyć podobna to tsunami tyle że dużo tańsza. Jak chcesz to napisz na gg: 3515816

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>=300pln? Za te cene nie polecam nic innego, jak Chiefteca Medium Tower. Sam mam Dragona DX-01-SL-D-U i jestem z niego bardzo zadowolony. Jego ogromna zaleta jest duza przestronnosc - zmiescilem w nim bez problemu nawet Abita NF7 z socketem umieszczonym bardzo blisko krawedzi plyty oraz z chlodzeniem CoolerMastera, z ktorym Abit po prostu nie miescil sie w zwyklych midi, bo przeszkadzal zasilacz. Tu jest piekny odstep miedzy plyta a zasilaczem, gdzies ok. 6-7cm, co dodatkowo utatwia krazenie powietrza. Tutaj link do polskiej strony producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tsunami od Soprano różnią się (oprócz wpomnianego już materiału stal/aluminium na bokach i górze) tym, że:

przedni panel w Soprano jest plastikowy, a w Tsunami aluminiowy

Soprano ma plastikowe mocowania "bezśróbkowe", ktore zwłaszcza odnośnie napędów podobno nie najlepiej się sprawdzają.

Rozmiarowo są i "wentylacynjnie" są (o ile mi wiadomo) identyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze chieftec, to jedyny mudy, maja grube blachy i wszytko idzie znimi zrobic, sa cholrernie stabilne i dobrze wykonane.

po za tym jak przeczytałem pierwszy post to sie lekko usmiałem, bo odniosłem wrazenie jakby tobył niewiadomo jaki komp, a to tylko a64 300+ i 7800gt, heh.

//

poza tym nie ma płyty ultra sli-d, lbo ultra-d, albo sli-d, nmo ite pamieci zmien co cos lepszego, bo to pewnie value, a one kiepawe są

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek mozliwe ze sie walnalem w nazwie plyty bo z pamieci pisalem ;p a jest to DFI LanParty UT nF4 SLI-D. pamieci to mi kiedys qmpel podawal alenie pamietam ;p tam cos bylo CL2 chyba :P a co do super kompa to wiesz.. zalezy jak dla kogo:] :P a dla mnie ten komp bedzie super :P z procem to myslalem tesh nad rdzeniem SanDiego ale nie wiem jak z kasa bede :P

Ale widze ze duzo piszeo chieftec'ach.. a polecacie jakas fajna?;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tsunami - niby aluminiowa, ale jak w niej skladalem kompa to sie rozczarowalem. taka jakas tandetna mi sie wydawala. bierz stal i nie baw sie w zadne aluminium bo to jest za lekkie i obudpowa wogole nie ma sztywnosci...

no co to to nie, stacker jest chyba najlepsza obudowa, bez dwoch zdan, ale obudowa z alu, która kosztuje grosze wiadomo ze nier bedzie super wykonana, wiec najlpeiej brac solidne budy z grubej stali, wazy to cholerstwo, ale mozna sobie jedzic wyzynara i nie traci na sztywnosci :twisted2:

@Lesiu:

po pierwsze bierz ultra-d, szkoda kasy na sli-d.

po drugie: pamieci wezmoze patriota lepiej, albo geile ultraXy

po trzecie: nie san diego, tylko opterona 144 i poleci wysoko, bo te Venice to Ci wysiadzie przy 2,2 ghz, a optka to masz szanse puscic jak fxa57.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bież Chiefteca z serii BX. Generalnie plusem obudów chiefteca jest jakość wykonania, sztywność konstrukcji,

ergonomia (łatwe montowanie coolerów i hdd) oraz idealna cyrkulacja powietrza. Sam mam od 2,5 lat

BX 01-B-B-B i jestem w 100% zadowolony. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam TT Shark buda rewelacyjna tylko teraz kosztuje ok 600zł ja dalem za nia ok 470(tyle co tsunami). Od poczatku wydawalo mi sie dziwne dlaczego tsunami kosztowala tyle samo co shark przy czym shark ma grubsze aluminium(1mm). Kto zyskal ten zyskal :wink: ale tsunami nie bierz bo jak juz wspomnialem ma cienka blaszke alu chyba 0.7mm no i jest nizsza oraz brzydsza coprawda to kwestia gustu ale sam napsiales, ze zalezy ci na tym aby komp wygladal na konkretny. Masz tutaj sobie zobacz.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kszonek...

chce sli-d zeby miec mozliwosc sli, podobno mozna z ultra-d zrobic ale nie wiem co sie maluje itd :P a zjebac mobo nie kce :P

co do pamieci to moze patrioty ;p bo geile za drogie ;p (te co podales)

jesli chodzi o proca to opteron ma s.940.... wiec DFI odpada... a to mi juz nie pasuje :P co do krecenia venice.. to qmpel wyszedl na 2.8ghz bodajze.. a u ciebie widze ze masz na 3052MHz wiec nie tak zle :P a nawet kosacko :D

luki2...

ten shark naprawde fajny :D i prezentuje sie tesh fajnie :D

w chieftecach nie znalazlem nic co sie ladnie prezentuje.... moze ktos ma jeszcze jakies propozycje? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w chieftecach nie znalazlem nic co sie ladnie prezentuje.... moze ktos ma jeszcze jakies propozycje? :)

No to masz tutaj TT Armor i TT Kandalf Celowo zapodaje ci co bardziej wybajerzone budy bo jak rozumiem komp ma wygladac jak rasowa szybka maszyna a nie jakies serwerowe badziewie typu stacker czy chieftec. Te obudowy jesli chodzi o dizajn sa jakby troche bardziej spokojniejsze ale jak kto woli.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi