RogerWhite Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Ja ci tez polece Sharka :) łatwy dostep do wszystkich czesci kompa , miejsca ma spooro łatwy jest tez montaz mobo (wysuwana tacka) no i ten wyglad :) Przed kupnem slyszalem opinie ze dioda z przodu razi po oczach wiec chcialbym zdementowac te plotki :wink: dioda ma leciutka niebieska poswiate .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 OK :D i tak pnauje jeszcze zimne katody wiecjedna mala dioda nie robi mi roznicy :P:P i wkoncu sie ktos wypowiedzial kto ma ta bude :) dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) @Smalec armor kosztuje ponad 600zł i to wersja stalowa, aluminium kosztuje ponad 7 stowek @Lesiu no ja ci oczywiscie polecalem Sharka'a z wlasnego doswiadczenie bo ja mam jak widac w sigu. Warto jeszcze wspomniec, ze ta buda ma tez zatrzask to szybkiego montazu kart rozszerzen o czym wszedzie nie pisza. Co do diody to ja bedziesz na nia z gory patrzyl to i moze troche razi ale mozesz ja odlaczyc tylko chyba nie po to kupujesz taka bude. :wink: Edytowane 16 Stycznia 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 jesli chodzi o proca to opteron ma s.940.... wiec DFI odpada... a to mi juz nie pasuje :P co do krecenia venice.. to qmpel wyszedl na 2.8ghz bodajze.. a u ciebie widze ze masz na 3052MHz wiec nie tak zle :P a nawet kosacko :Dmylisz się :D looknij TUTAJ [/OT] wg mnie warto brać chiefteca dragon BT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Wez tego opterona duzo lepiej na tym wyjdziesz.Ps to jedyny sklep ktory je sprzedaje :) A co do budy to zawsze mozna pociać,wyciąć,pomalować,wstawic ,dodać :) (MOD RLZ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) hmmm... a wszedzie gdzie patrzylem to byly na s.940.... a nie na s939... i to wlasnie Opteron 144... a co do Dragona... to nie podobaja mi sie one... Nicko13.... skoro mowisz ze jedyny to sie nie dziwie ze nie znalazlem :P luki2 sorka... nie zauwazylem ze tesh masz :) Co do Opterona..... to wiem ze sa dobre do serwerow... ale jak ma sie to w grach ?? Jak mozna przeliczyc jego zegar?? (mam na mysli cos jak np. w Athlonach "3000+") Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Lesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smalec Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 @Smalec armor kosztuje ponad 600zł i to wersja stalowa, aluminium kosztuje ponad 7 stowek @Lesiu no ja ci oczywiscie polecalem Sharka'a z wlasnego doswiadczenie bo ja mam jak widac w sigu. Warto jeszcze wspomniec, ze ta buda ma tez zatrzask to szybkiego montazu kart rozszerzen o czym wszedzie nie pisza. Co do diody to ja bedziesz na nia z gory patrzyl to i moze troche razi ale mozesz ja odlaczyc tylko chyba nie po to kupujesz taka bude. :wink: doskonale sie orientuje w cenach ale nie zauwazylem w temacie zadnego limitu, dlatego napisalem ze armor. jezeli zrobilem blad to przepraszam. PS. stalowa i tak ladniejsza, bo czarna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie no limitu nie pisalem... ale zeby nie byla tez za droga.... w miare tania i zeby sie prezentowala dobrze :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Co do Opterona..... to wiem ze sa dobre do serwerow... ale jak ma sie to w grach ?? Jak mozna przeliczyc jego zegar?? (mam na mysli cos jak np. w Athlonach "3000+") wiesz co to Athlon FX ? opteron to ten sam proc tyle ze ma mniejsze taktowanie (1800 mhz). po podkręceniu najszybszy proc do gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 kszonek... chce sli-d zeby miec mozliwosc sli, podobno mozna z ultra-d zrobic ale nie wiem co sie maluje itd :P a zjebac mobo nie kce :P co do pamieci to moze patrioty ;p bo geile za drogie ;p (te co podales) Mod jest łatwy, nic sie nie da spierniczyc, a za oszczedzoana kase wez te ultraxy. mylisz się :D looknij 1885583[/snapback] Wez tego opterona duzo lepiej na tym wyjdziesz. Ps to jedyny sklep ktory je sprzedaje :) Pewnie, ze lepiej wyjdziesz, a sklep jedyny, tylko ze nie sprzedaje bo jest nieczynny, trzeba wbijac do luksa na pw i czekac na kolejne zamowienie bo procow nie ma w hurtowniach. Co do Opterona..... to wiem ze sa dobre do serwerow... ale jak ma sie to w grach ?? Jak mozna przeliczyc jego zegar?? (mam na mysli cos jak np. w Athlonach "3000+") 144 - to wlasnie 3000+, od Venice rozni sie tylko tym ze mma 2x wiecej keszu wiesz co to Athlon FX ? opteron to ten sam proc tyle ze ma mniejsze taktowanie (1800 mhz). po podkręceniu najszybszy proc do gier wspomniałem gdzies o tym tysz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 sklep nieczynny ale zamówienia przyjmuje i realizuje :P tylko strona jeszcze niedokonczona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 kszonek.... a ten mod do DFI jest 100% pewny i za kazdym razem dziala?? co do budy to dragon mi sie nie podoba z wygladu :P jesli chodzi o opterona.... to jak go kupie i bedzie latal na standardowym ustawieniu (1800MHz) to wtedy jest odpowiednikiem Athlona 3000+ Venice?? Czy dopiero po podkreceniu?.... Ma ktos moze jakiegos linka do testow porownawczych Opterona z Athlonem ?? Jak mocno wogole mozna wykrecic opterona ?? I jak z temperatura? Troche odbieglem od tematu :P ale nie chce zakladac nowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 jesli chodzi o opterona.... to jak go kupie i bedzie latal na standardowym ustawieniu (1800MHz) to wtedy jest odpowiednikiem Athlona 3000+ Venice?? Czy dopiero po podkreceniu?.... Ma ktos moze jakiegos linka do testow porownawczych Opterona z Athlonem ?? Jak mocno wogole mozna wykrecic opterona ?? I jak z temperatura? Troche odbieglem od tematu :P ale nie chce zakladac nowego :P Jest lepszy nawet bez podkręcania, jak podkręcisz to masz wydajność nawet FX57, proca za 3000. Google.com?? I dobrze, przynajmniej nie śmiecisz :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 PORÓWNANIE OPTERONA I ATHLONA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 no ciekawy artykul :P a wie ktos moze... na jakim chlodzeniu bylo to OC w artykule?? i czy przy lepszym chlodzeniu dalbym rade wycisnac wiecej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 WC :P (sam go pisałem). procek szedł na 2.6 ghz ful stable. troche cienko ale wtedy były gorsze serie. teraz trafiają sie sztuki które robią 2750 mhz przy 1.37V ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) a nie podoba ci sie ta budka chiefa? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81513314 bardzo dobre chłodzenie (ilość wiatraków) - choć mogli zrobić na przedzie też 120 skoro na tyle jest i wielka zaleta to rozmiar, jest ogromna! z niczym nie będzie problemu tam wepchnąc Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Naits Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Milans... to widze ze ladnie leca :D ojj musze sie porzadnie zastanowic nad tym Opteronem :P:P Naits.... moze i jest ogromna itd.... ale nie jest ladna :P a mi zalezy na tym zeby sie prezentowala... zeby byla tez ozdoba do pokoju :D no i ma sie tak prezentowac zeby bylo widac z samego wygladu budy ze ma mocne bebechy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Jak dla mnie to najładniejsze obudowy robi SilverStone http://www.silverstonetek.com/index.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 a nie podoba ci sie ta budka chiefa? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81513314 bardzo dobre chłodzenie (ilość wiatraków) - choć mogli zrobić na przedzie też 120 skoro na tyle jest i wielka zaleta to rozmiar, jest ogromna! z niczym nie będzie problemu tam wepchnąc To jest ogromna buda? :blink: Te same wymiary ma wczesniej juz wspomniany shark czy armor wiec bez przesady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...